Juridisch Adviseur

26|2|2019 Thebe Bestuurs- en managementondersteuning 16 uur per week

Wordt dit jouw dag?

Als Juridisch adviseur bij Thebe is geen dag hetzelfde: tussen de geplande overleggen  over een samenwerking, een vastgoedtransactie, het ontwikkelen van nieuw beleid, of het aanpassen van procedures op nieuwe wetgeving door, adviseer je het bestuur en het management per e-mail of telefonisch over de verschillende rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, contractenrecht, gezondheidsrecht, huurrecht, mededingingsrecht, ondernemingsrecht en bestuursrecht. Je denkt mee over nieuwe plannen en besluiten en adviseert gevraagd of ongevraagd. Je combineert je juridische kennis met je kennis van de praktijk waarbij je streeft naar pragmatische en werkbare oplossingen. Je sluit je dag af in de wetenschap dat mede door jouw ondersteuning onze cliënten goede zorg ontvangen. 

Thebe

Thebe is een zorgorganisatie binnen de sector verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Met ruim 4.000 medewerkers verlenen wij zorg aan bijna 8.500 cliënten in de regio West- en Midden-Brabant: bij cliënten thuis of in één van onze 23 verpleeghuizen, woonzorg-centra of kleinschalige locaties. 

Als juridisch adviseur werk je zelfstandig binnen een klein juridisch team (3 personen) dat de organisatie ondersteunt vanuit de afdeling Bestuurs- en managementondersteuning. In verband met het vertrek van een van de adviseurs is deze vacature ontstaan.

Dit ben jij!

Jij bent een academische opleiding rechten afgerond. Je vindt het leuk om in de volle juridische breedte van een zorgorganisatie te adviseren. Je hebt minimaal 5 jaar recente ervaring in de advocatuur of in een vergelijkbare functie in het bedrijfsleven of de zorg. Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met Privacyrecht en Gezondheidsrecht. Je weet van aanpakken en bent niet bang om een standpunt in te nemen. Je weet snel tot de juridische kern door te dringen, en een correct juridisch maar ook pragmatisch advies te geven waarmee de organisatie verder kan. Je bent flexibel en servicegericht. Je bent bovendien zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig, zodat je ook in staat bent dat advies over te brengen. 

Jouw taken

Als Juridisch Adviseur ben je verantwoordelijk voor de juridische ‘control’ binnen de organisatie. Je hebt in het bijzonder oog voor de kaders van de Privacywetgeving en de Gezondheidswetgeving. Je adviseert de raad van bestuur en het management vanuit jouw expertise (maar ook breed) inzake besluitvoornemens, plannen en ontwikkelingen. Gevraagd en soms ook ongevraagd. Je signaleert nieuwe wetgeving en bent actief betrokken bij de implementatie van de consequenties daarvan. Je vindt je weg in de diverse rechtsgebieden. Je stelt overeenkomsten op op allerlei gebieden (denk aan samenwerkingsverbanden, vastgoedtransacties, zorgproducten, etc.) of toetst voorgelegde overeenkomsten. Je beantwoordt alle voorkomende juridische vragen van bestuur en management, op diverse gebieden. 

Feiten & Cijfers

De functie is in eerste instantie voor een jaar. De functie is ingeschaald in FWG 65 CAO VVT. Daarnaast heb je recht op een pakket mooie arbeidsvoorwaarden waaronder een structurele eindejaarsuitkering, deelname aan een goed pensioenfonds, een collectieve ziektekostenverzekering en een fietsenplan.

Waarom juist Thebe?

Je krijgt binnen onze visie de vrijheid om je werkzaamheden op je eigen manier goed te regelen. 

Je geniet van de voordelen van een grootschalige organisatie. Dit betekent volop scholingsmogelijkheden, goede secundaire voorwaarden en een uitgebreid voordeelpakket van Thebe Extra.

Thebe loopt voorop als het gaat om ontwikkelingen in de zorg. Vanuit onze visie staat eigen regie van de cliënt, vrijheid voor de medewerkers en intensieve samenwerking met ketenpartners centraal. En we staan niet stil!

Passen jij en Thebe bij elkaar?

Laat het ons weten! Solliciteer dan voor 8 april 2019 via de  solliciteerbutton met jouw CV en motivatiebrief.

Wil je eerst meer informatie? Neem contact op met Jorien Vereecken, 088-117 66 79.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Juridisch medewerker, Juridisch