Juridisch adviseur

Team Juridische Zaken is op zoek naar een:
Juridisch adviseur (28 uur)
Tijdelijke voor de duur van 1,5 jaar op basis van payroll
 
Hoe ziet ons team eruit?
Je maakt onderdeel uit van een team van gedreven en ervaren adviseurs dat in de volle breedte van het bestuurs- en privaatrecht adviseert. Omdat één van de adviseurs tijdelijk een andere taak gaat verrichten, hebben wij ruimte voor een tijdelijke functie.
De adviseurs bepalen gezamenlijk de prioritering en verdeling van het werk met oog voor de behoeften van de klant. Het team bestaat uit 10 adviseurs en 2 administratieve ondersteuners. Je bent een aanvulling op dit vooral 'blauwe' team.
 
Wie is onze ideale kandidaat?
Jij bent onze ideale kandidaat als je een ervaren juridisch adviseur bent die direct inzetbaar is binnen het brede juridische werkveld van het team. Je kunt onze klanten snel, helder en overtuigend adviseren. Als je mogelijkheden tot verbetering in het werkveld ziet, dan neem je daarvoor het initiatief. Je legt makkelijk contact met je klanten en bent een sparringpartner. Je kunt kansen en risico’s in beeld brengen. Je hebt oog voor regelgeving, maar zoekt ook ruimte buiten de gebaande paden voor nieuwe ontwikkelingen. Je werkt graag zelfstandig, maar ook in wisselende teams aan diverse opgaven. Je bent flexibel en kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en klanten.
 
Wat ga je doen?

Je adviseert bestuur, management en andere interne klanten o.a. op het gebied van privacywetgeving, aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingen, contracten, Europese regelgeving, bestuursrechtelijke vraagstukken en samenwerkingsverbanden.
Je neemt deel in interne projectgroepen waarin jij vanuit jouw juridische expertise handelt en adviseert.
Je bent één van de secretarissen van de Commissie Bezwaarschriften en stelt daarbij adviezen op voor de commissie.
 
Wat vragen we?

  • Je beschikt over een wo-diploma Nederlands Recht of vergelijkbaar.
  • Je hebt ervaring in een breed juridisch werkveld.
  • Je bent gewend om zowel zelfstandig als in wisselende (project-)teams te werken.
  • Je bent analytisch, flexibel en creatief. Je weet van aanpakken en komt je afspraken na. Je hebt een brede kennis, maar durft ook te vertrouwen op je juridische gevoel en je gezonde verstand.
  • Een dosis humor kan geen kwaad.

 
Wat bieden we?

  • Team Juridische Zaken is in de hele organisatie actief en ook daarbuiten. Daarbij komt een scala van boeiende onderwerpen voorbij. Het ene moment kun je bezig zijn met de aankoop van nieuwe huisvuilwagens, het andere moment met een privacyvraag over de Wmo.
  • De functie is ingedeeld in functieschaal 9 (minimaal €2.591,- ) tot functieschaal 11 (maximaal €4.859,- ) op basis van een fulltime dienstverband. De exacte inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Op termijn is er kans om door te groeien naar de uitloopschaal.
  • Het gaat om een tijdelijke functie tot 1 januari 2021.

 
Werken bij de gemeente Oss, een dienstverlenende organisatie
Samen werken wij aan een organisatie die klaar is voor de toekomst. Onze gemeente wordt steeds groter, we hebben bijna 100.000 inwoners. Dat vraagt voortdurend meer van ons. Meer vergunningen, bestemmingsplannen, woningbouw of paspoorten, maar ook grote maatschappelijke vraagstukken als: hoe gaan we om met de transformatie in de zorg, hoe worden we een duurzaam Oss, hoe geven we vorm aan de leefbaarheid op het platteland?

We willen, samen met nieuwe collega’s, groeien naar een gemeente waar de basis op orde is, we goede dienstverlening leveren en we werken aan vraagstukken van de toekomst.
In onze organisatie zijn we: keigoed in ons werk, is samenwerking vanzelfsprekend en staat de bedoeling voorop. Daarvoor ontwikkelen we ieders vakmanschap, werken we met en in sterke teams en doen we dat op basis van heldere opdrachten. En we willen zoveel mogelijk met één gezicht naar buiten treden. Het is mooi als een inwoner ons herkent aan dat we eigenaarschap tonen, ons inleven in de ander en voortdurend op zoek zijn naar verbetering en vernieuwing.
 
Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Mariska Nass of Stefan Philipse van Team Juridische Zaken, telefoonnummer: 14 0412.
 
Ligt hier voor jou een uitdaging?
Reageer dan via het online sollicitatieformulier t.a.v. Renske van Dijk, medewerker P&O. Voor meer informatie over ons kijk op www.werkenbijdegemeenteoss.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid