Medewerker Bezwaar en Beroep

Als Medewerker Bezwaar en Beroep ben jij sterk in omgekeerd denken. Jij zet je in om zaken sneller op zitting te brengen en biedt de burgers een behandeling op maat. Dit vraagt lef en een duidelijke eigen visie op het vakgebied!

Medewerker Bezwaar en Beroep
36 uur | Dordrecht

Wat ga je bij ons doen?

Als Medewerker Bezwaar en Beroep begin jij met kijken wat nodig is en of dat past binnen de grondwaarden van de verschillende wetten. Daarbij wegen de mogelijke effecten van een besluit in de volle breedte mee.

Je beoordeelt aan de hand van de door klanten ingediende bezwaarschriften of onze besluiten wel of niet kunnen worden gehandhaafd. Dit doe je aan de hand van de relevante wet- en regelgeving op een oplossingsgerichte wijze. Tevens raadpleeg je hiervoor de klanten, derden of instanties. Hierbij houd je de kerndoelen van de SDD voor ogen. Je bent verantwoordelijk voor een goede behandeling van de procedures en daarbinnen adviseer je de medewerkers in het primaire proces over het te nemen besluit.

Je vertegenwoordigt de SDD in beroepen, hoger beroepen en verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit betekent dat je in deze procedures verweer voert, zowel schriftelijk als mondeling. Tenslotte adviseer je medewerkers en/of afdelingen van de SDD op hoofdlijnen in de besluitvorming met betrekking tot  juridische aspecten. Daarom volg, analyseer en beoordeel je ontwikkelingen in de rechtspraak die van belang zijn voor het door de SDD te voeren beleid.

Deze functie biedt veel afwisseling door de verschillende mensen waar je mee werkt, maar dit kan ook zorgen voor hectische momenten. Je bent actief op verschillende niveaus; je staat je mannetje zowel bij de behandeling van de bezwaren als beroepen, je hebt contact met alle lagen binnen de SDD en je houdt de interne organisatie van juridische ontwikkelingen op de hoogte.

Als Medewerker Bezwaar en Beroep vind jij een uitdaging in het meedenken en adviseren rondom ontwikkelingen binnen de SDD. Denk hierbij aan de Omgekeerde toets, Nieuwe zaaksbehandeling en het werken vanuit de nieuwe klantbenadering.

Wat breng je mee?

  • Je hebt ten minste een relevante juridische HBO opleiding afgerond, of beschikt over vergelijkbaar werk- en denkniveau verkregen door ervaring;
  • Je hebt een zeer goede kennis van relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en procedures binnen de sociale zekerheid, actuele wetgeving en het bestuursrecht.
  • Je bent zowel schriftelijk als mondeling communicatief vaardig en beheerst gesprekstechnieken voldoende om met belanghebbenden goed het gesprek te kunnen voeren.
  • Je hebt inzicht in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen, hebt overtuigingskracht en kan goed adviseren (luisteren, vragen en mensen meenemen). Daarnaast heb je een zowel klantgerichte – als kwaliteitsgerichte instelling.
  • Je bent kritisch, onafhankelijk en alert vanuit je rol en zet de dienstverlening van onze organisatie centraal bij het behandelen van de juridische procedures.
  • Je bent verder een energieke persoonlijkheid met het vermogen om anderen te inspireren, te motiveren en te verbinden bij de behandeling van de juridische procedures. Dit combineer je met een resultaatgerichte en oplossingsgerichte houding.


De Sociale Dienst kent 3 kernwaarden: we werken mensgericht, zijn vernieuwend en werken actief samen. Deze kernwaarden draag je uit.

Waar kom jij te werken?
Je komt te werken bij de afdeling Expertise en Advies (bestaande uit Beleid, Bezwaar en Beroep en Communicatie) van de Sociale Dienst Drechtsteden. Het team Bezwaar en Beroep bestaat uit 10 collega's die voor elkaar klaar staan. Er heerst een hechte sfeer en iedereen bruist van de energie!

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) voert voor zeven gemeenten de wettelijke taken uit op het gebied van werk en inkomen, schuldhulpverlening en maatschappelijke ondersteuning. Wij willen dat iedereen zelfstandig kan zijn. Als dat op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, dan bieden wij de ondersteuning die nodig is. Het sociaal domein is sterk in beweging en ontwikkeling. Datzelfde geldt voor de SDD. Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de dienstverlening aan de klant centraal staat. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn daarbij van doorslaggevend belang. Bij de Sociale Dienst werken ruim 350 medewerkers.

Wat wij bieden?
Wij bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij jou uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van thuiswerken, pensioen, verlofregelingen, reiskosten, flexibele werktijden, en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie van te kopen.

Belangstelling?
Je kan direct online solliciteren door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 19 maart 2019. Voor vakinhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Tanja Wesselius, Hoofd afdeling Expertise en Advies, via 06 126 061 35. Voor overige vragen over de procedure kan je contact opnemen met het team Werving & Selectie via  078-7708030.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden: Medewerker Bezwaar en Beroep, Wetgeving, Regelgeving, Sociale Zekerheid, Actuele Wetgeving, Bestuursrecht, Vacature Dordrecht

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid, Overig