Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist (accent op vastgoed)
Universiteitsdienst - Campus and Real Estate

Hier ga je werken
Wist je dat de TU Delft hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid? Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. En we groeien stevig: zowel als het gaat om baanbrekend onderzoek als om studentenaantallen. Jij werkt met een tiental andere juristen op de afdeling Legal Affairs. We hebben allemaal onze eigen specialisatie – bijvoorbeeld arbeidsrecht, onderwijsrecht, contractenrecht of corporate law – maar zijn tegelijkertijd van alle markten thuis om elkaar te kunnen ondersteunen en adviseren. Zijn er bepaalde zaken waar jij je graag in wilt vastbijten? Of wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan krijg je daar volop ruimte voor.

Functieomschrijving
Van moderne faculteitsgebouwen tot rijksmonumenten, en van parkeergarages tot state-of-the-art laboratoria: de TU Delft is met meer dan 60 gebouwen en 161 hectare een van de grootste universiteitscampussen ter wereld. En er worden nogal eens panden en grond aangekocht of verkocht, verhuurd, verbouwd of gesloopt. Als bedrijfsjurist ondersteun en adviseer je bij de vraagstukken die hierbij komen kijken.

Dit ga je doen
Jij levert strategisch advies en ondersteuning aan vooral de directies Campus and Real Estate, maar ook aan het College van Bestuur en de verschillende faculteiten. Je buigt je over allerlei juridische vraagstukken, maar het grootste deel van je werk gaat over vastgoed- en privaatrecht. Zo begeleid je (ver)kooptrajecten, kijk je met een juridisch oog naar huur- en onderhoudscontracten en bestemmingsplannen, en ondersteun je bij Europese aanbestedingen. Je kunt ook worden ingeschakeld bij het opstellen van grote onderzoekscontracten.

Is er een conflict, bijvoorbeeld met een aannemer? Ook dan weten de directies en faculteiten jou te vinden voor juridische ondersteuning. Je bent stressbestendig en weet snel te schakelen als de situatie daarom vraagt. Je wordt ook ingeschakeld voor het toetsen van beleidsvoorstellen aan de wet- en regelgeving en voor hulp bij het implementeren ervan. Eén ding is zeker: geen dag is hetzelfde. Je duikt in de meest uiteenlopende kwesties, waarbij je steeds met andere partijen schakelt en te maken krijgt met de verschillende belangen in onze grote organisatie.

Op de TU Delft bruist het van de innovatie. Hoe bijzonder is het om daar als jurist aan bij te dragen? Wordt er bijvoorbeeld een nieuw gebouw neergezet voor die hypermoderne kwantumcomputer? Of staat er een aanpassing aan de universiteitsreactor op de planning? Dan zit jij ook met de wetenschappers aan tafel om te bespreken of hun eisen juridisch gezien haalbaar zijn en help je mee met de aanbestedingstrajecten.

Functie-eisen
Dit heb jij in huis

 • Een wo-diploma Nederlands recht met een ondernemings- of privaatrechtelijke specialisatie.
 • Minimaal vijf jaar relevante ervaring, bij voorkeur in het bedrijfsleven op het gebied van contract-, vastgoed- en aanbestedingsrecht.
 • Analytisch vermogen en een klant- en oplossingsgerichte instelling.
 • Goede sociale skills: je beweegt soepel in een groep, legt makkelijk contact met mensen op verschillende niveaus en weet snel vertrouwen te kweken.


Arbeidsvoorwaarden
Dit bieden wij

 • Een salaris tot € 5.656,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Uitstekende pensioenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • De mogelijkheid om voor een deel zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • De ruimte om op flexibele tijden en/of thuis te werken.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Sporten met korting en deelname aan het Health Coach Program van de TU Delft.


Informeren en solliciteren
Wil je solliciteren? Stuur dan uiterlijk 31 maart 2019 een sollicitatiebrief met cv, gericht aan Gert ter Meulen naar po.ud@tudelft onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/CRE/2019-05.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gert ter Meulen, Hoofd Legal Affairs, e-mail: po.ud@tudelft.nl, tel: 015-278 73 86. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij 015 – 278 12 23 of po.ud@tudelft.nl. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.tudelft.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Bedrijfsjurist, Jurist, Juridisch