Advocaat-stagiair(e) Gezondheidsrecht

Momenteel hebben we een vacature voor een Advocaat-stagiair(e) Gezondheidsrecht, standplaats Eindhoven.

De Business Unit Gezondheidsrecht

Binnen ons kantoor werken we in Business Units (BU's), ingedeeld per rechtsgebied. De advocaten in de BU Gezondheidsrecht adviseren en procederen. Zij hebben ruime ervaring op deze terreinen voor verschillende zorginstellingen, (algemene) ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen en instellingen op het gebied van ‘V&V’. Daarnaast bestaat het cliëntenbestand uit samenwerkingsverbanden zoals maatschappen, coöperaties en ZBC’s alsook individuele beroepsbeoefenaren. De BU Gezondheidsrecht werkt bovendien nauw samen met de BU Aansprakelijkheidsrecht, Verzekeringen & Vervoerrecht.  

Wat verwachten wij?

Je draagt op actieve wijze bij aan onze praktijk. Je draait volwaardig mee in ons team. Je start daarom bij aanvang van je carrière ook in ons opleidingsprogramma ‘De Holla Academy’. Dit geeft je een sterke basis binnen het specialisme en hiermee kun je snel jouw talent inzetten in het belang van onze cliënten.

Als advocaat-stagiair(e) gezondheidsrecht bij Holla adviseer en procedeer je over diverse aspecten van zorgspecifieke wetgeving. Nagenoeg alle onderdelen van de gezondheidsrechtelijke wetgeving en dwarsverbanden met andere rechtsgebieden komen in je praktijk aan de orde. Bijzondere aandachtsgebieden zijn:

 • contracteren in de breedste zin des woords, met veel aandacht voor (casus op het gebied van) patiëntenrechten;
 • verzekeringsrecht, waaronder zorgverzekeringsrecht;
 • samenwerkingsverbanden, oftewel ondernemingsrecht, in de zorg;
 • kwaliteitswet-  en regelgeving, waaronder veel medisch tuchtrecht.

De BU Gezondheidsrecht is voortdurend bezig om haar positie in de markt verder te verstevigen. Wij bieden jou de mogelijkheid om daar op proactieve wijze aan mee te werken!

De advocaat-stagiair(e) die wij zoeken:

 • heeft aantoonbare affiniteit op het gebied van gezondheidsrecht;
 • affiniteit met ondernemingsrecht in de zorg is een pré;
 • heeft goede studieresultaten behaald;
 • is zeer gemotiveerd om een goede advocaat te worden en is bereid in zichzelf te investeren;
 • blinkt uit in schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid;
 • is een sociaalvaardige en besluitvaardige teamgenoot die goed kan plannen en organiseren en is goed in staat in meerdere projecten gelijktijdig te werken;
 • toont initiatief en heeft gevoel voor verantwoordelijkheid; en
 • komt representatief over en heeft gevoel voor commercie.

Wat mag je van ons verwachten?

Onze hoogstpersoonlijke aanpak klinkt ook door in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan. Daarbij mag je veel van ons verwachten. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen en de talenten van onze advocaat-stagiair(e)s optimaal te benutten, oefen je onder leiding van een ervaren patroon de praktijk uit. Zo kun je de stageperiode zo succesvol mogelijk doorlopen en bieden we je de mogelijkheid je zowel als persoon en als professional te blijven ontwikkelen.

Eenmaal binnen bij Holla Advocaten volg je regelmatig interne en externe cursussen voor het uitbreiden en onderhouden van je juridische kennis. De door de Orde voorgeschreven permanente opleiding is wat ons betreft de ondergrens. Naast de vakinhoudelijke cursussen, besteden we aandacht aan vaardigheidstrainingen op maat en kun je worden begeleid door een externe coach. Op deze manier bereid je jezelf voor op de volgende stap in je carrière.

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werkomgeving waarin betrokken collega's een prettig team vormen.

Holla Advocaten

Holla Advocaten heeft zich gespecialiseerd in dienstverlening voor grotere ondernemingen, MKB-bedrijven, overheden, non-profit organisaties, zorginstellingen en particulieren. Holla Advocaten behoort tot de top 30 van grootste advocatenkantoren van Nederland.

Bij Holla Advocaten nemen wij het hoogstpersoonlijk. Dit betekent dat wij betrokken zijn bij onze cliënten en nauw met hen samenwerken. Holla Advocaten is de juridische sparringpartner voor haar cliënten. Wie zich thuis voelt in een inspirerende werkomgeving waar een persoonlijke benadering voorop staat, is bij Holla Advocaten op zijn plek.

Solliciteren?

Spreekt onze hoogstpersoonlijke aanpak je aan en ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) aan de afdeling HR. Direct solliciteren? Druk op de soliciteer button naast de vacature. In geval van vragen kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 0884402400 of mail naar hr@holla.nl.

De inschrijving voor deze vacature sluit op 22 maart 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e), Juridisch