OM-traineeship

OM-traineeship

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie

Functieomschrijving
Wil jij je inzetten voor een rechtvaardige en veilige samenleving? Wil jij jouw juridische kennis verder verdiepen, maar ook een jaar lang ervaring opdoen in het beoordelen van strafzaken? Solliciteer snel naar een van de felbegeerde plekken van het OM-traineeship, dat start op 1 juni 2019.

Tijdens het traineeship van het Openbaar Ministerie volg je een op maat gemaakt opleidingsprogramma én doe je werkervaring op in het beoordelen van strafzaken. 
Tijdens de eerste twee blokken van in totaal acht maanden, beoordeel je verkeerszaken en commune strafzaken bij het Parket CVOM in Utrecht. Daarna werk je vier maanden op een arrondissementsparket in het land, waar je zaken beoordeelt op het gebied van veelvoorkomende criminaliteit. 

Heb je aan het eind van het traineeship het parketvaardigheidsbewijs gehaald, dan is het mogelijk om door te stromen binnen een van de OM-onderdelen. De combinatie van werken en leren, zowel op de inhoud als op het gebied van persoonlijke vaardigheden, zorgt voor een verdieping van je kennis en ervaring en geeft een goede start voor een juridische carrière. Het OM-traineeship is dan ook hét startpunt voor juridisch toptalent! 

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-diploma Nederlands recht met een verklaring civiel effect, of je studeert uiterlijk 1 juni 2019 af.
 • Je hebt grondige en gedegen kennis van het strafrecht en strafprocesrecht.
 • Je hebt maximaal twee jaar relevante werkervaring opgedaan na het behalen van je diploma.
 • Je bent aantoonbaar maatschappelijk betrokken.
 • Je bent enthousiast, creatief en daadkrachtig.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 8
Salarisomschrijving: Startsalaris van € 2.503,94 tot € 2.631,28 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (CAO Rijk, schaal 8 BBRA, max. 8.2) 
Maandsalaris: Min €2.503 – Max. €3.384 (bruto) 
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 1 jaar
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • uitgebreide opleiding;
 • intensieve begeleiding door ervaren, betrokken en enthousiaste OM-professionals;
 • goede werksfeer in een hecht team van startende enthousiaste professionals;
 • eindejaarsuitkering en vergoeding woon-werkverkeer;
 • aantal individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket zoals aanschaf fiets, bedrijfsfitness, etc.


Bijzonderheden

 • Via het online sollicitatieformulier kun je je voorkeur aangeven voor de regio’s waar je (voor de laatste vier maanden van het traineeship) geplaatst wil worden. We doen ons best om je te plaatsen in je voorkeursregio, maar kunnen dit niet garanderen.
 • Wil je persoonlijk in gesprek met een OM-recruiter of een huidige trainee? Bezoek ons dan op 4 maart 2019 op het Traineeplaza. Aanmelden kanhier.
 • Een digitaal E-assessment (in de periode van 12 t/m 18 maart), een landelijke OM-selectiedag (in de week van 25 maart) en een afsluitend assessment (tussen 8 t/m 17 april) zijn onderdeel van de procedure. Houd deze data alvast vrij in je agenda!


Ervaringen met het OM-traineeship?


Solliciteren
Ministerie van Justitie en Veiligheid, Openbaar Ministerie nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren. 
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch, Student stagiair(e)