Jurist Gezondheidsrecht

Jurist Gezondheidsrecht die stevig in haar/zijn schoenen staat als mens & professional! (32-32 uur)

Afdeling Raad van Bestuur
Sta jij als mens en professional stevig in je schoenen? En kan je zelfstandig werken en besluiten nemen? Ben je gewend om zowel op strategisch als op tactisch niveau te opereren en weet je je eigen pad te bewandelen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

GGZ inGeest is op zoek naar een jurist gezondheidsrecht. Je werkt als gezondheidsrechtjurist intensief samen met de bedrijfsjurist in een klein corporate stafteam. Dit team valt rechtstreeks onder de raad van bestuur. Je bent samen met de andere jurist het aanspreekpunt voor kwesties inzake het gezondheidsrecht. 

Over onze organisatie:
GGZ inGeest in een geestelijke gezondheidszorg organisatie met ca. 1800 medewerkers. Wij bieden basis en gespecialiseerde psychiatrische zorg aan jongeren, volwassenen en ouderen. Met oog voor hun persoonlijke situatie en naaste omgeving. Afgestemd op lichaam en geest en volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. GGZ inGeest heeft drie topggz-afdelingen en participeert in een topGGZ-netwerk. Ook heeft GGZ inGeest met VUmc een eigen afdeling die zich bezighoudt met wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

Functieomschrijving
Je voert algemene juridische werkzaamheden uit binnen het domein van het gezondheidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en overeenkomstenrecht met betrekking tot samenwerken binnen de zorg. Het adviseren van hulpverleners over uiteenlopende complexe casuïstiek behoort tot jouw dagelijks werk. Het Sociaal Domein behoort tot jouw specifieke aandachtsgebied. Tot jouw taken behoren het opstellen van protocollen, het beoordelen, redigeren en opstellen van convenanten en samenwerkingsovereenkomsten en het mede afhandelen van schadeclaims. 
Daarnaast maak je op innovatieve wijze juridische informatie elektronisch beschikbaar voor medewerkers. Je geeft les en voorlichting op maat over het gezondheidsrecht om de kennis van medewerkers te vergroten. 

Je adviseert de raad van bestuur en directeuren over juridische vraagstukken en bij het voorbereiden en implementeren van veranderde wet- en regelgeving, zoals de Wet verplichte ggz en de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 
In deze functie rapporteer je aan de raad van bestuur. Je werkt intensief samen met de bedrijfsjurist.

Functie-eisen

  • Je beschikt over je master Nederlands recht.
  • Je hebt actuele kennis van de ontwikkelingen in de (geestelijke) gezondheidszorg en het gezondheidsrecht.
  • Je beschikt bij voorkeur over een aantal jaren werkervaring als gezondheidsrecht jurist en hebt affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg.
  • Je weet om te gaan met tegengestelde belangen en kunt communiceren op alle niveaus.
     

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. De functie is ingedeeld in FWG 60. Het salaris is afhankelijk van ervaring. Een aanstelling bij onze organisatie start met een jaarcontract. Er is mogelijkheid voor verlenging. De functie is voor 32 uur.

Informatie over de vacature
Heleen Schaffels, geneesheer-directeur 020-78850802 
Karolien van der Ven, secretaris RvB 06-53952970 

Solliciteren
Heb je interesse en voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Reageer dan via de 'Solliciteer' button. Sollicitaties die via e-mail binnenkomen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.
Wij nodigen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit om te solliciteren. Het inwinnen van referenties en het controleren van diploma's maakt onderdeel uit van de sollicitatie procedure. Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Jurist