Juridisch Adviseur

Bedrijfsinformatie 
Werken met water wordt steeds belangrijker. Voor nu en morgen. Het vraagt om kennis, ambitie en innovatief vermogen om de kwaliteit en de veiligheid van het water te waarborgen en duurzame oplossingen te ontwikkelen. In het oosten van Brabant zorgen wij voor veilig, voldoende, schoon en natuurlijk water. Waterschap Aa en Maas is een ambitieuze organisatie die het maatschappelijk belang optimaal wil dienen. We leveren dagelijks een hoog niveau van betrouwbaarheid en staan tegelijkertijd, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Wij hechten veel waarde aan open communicatie en het geven van heldere feedback. Er is alle ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en ontplooiing. Mede daardoor zijn wij ook de beste overheidsorganisatie van 2018! 

Het team Juridische Zaken, als onderdeel van de Concernstaf, bestaat uit vijf medewerkers en wordt aangestuurd door een teamcoördinator. Het team houdt zich bezig met juridische beleidsontwikkeling, juridisch advies en uitvoering van juridische werkzaamheden voor de directie en de afdelingen van het waterschap. Het team heeft verder een kaderstellende en een controlerende rol op juridisch gebied voor de organisatie. Binnen het team zijn wij op zoek naar: 

Juridisch Adviseur
(32-36 uur per week, standplaats `’s-Hertogenbosch)

Dit ga je doen
Je adviseert over privaatrechtelijke en bestuursrechtelijke aangelegenheden. Onderdeel van deze veelzijdige functie is onder meer de advisering over (samenwerkings-)overeenkomsten en de beantwoording van vragen op onder meer het gebied van aanbestedingsrecht en privacy. Daarnaast behandel je Wob-verzoeken en schuif je op verzoek aan bij overleg ten behoeve van de calamiteitenbestrijding. 

Functie-eisen 
Dit heb je in huis

  • Je beschikt over een juridische opleiding op HBO/WO niveau met actuele kennis van relevante wet- en regelgeving.
  • Het hebben van kennis van wet- en regelgeving en jurisprudentie in procedures die relevant zijn voor het waterschap is een pre.
  • Ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving strekt tot aanbeveling.
  • Je denkt en handelt proactief mee met de klant.
  • Je bent positief, kritisch op kwaliteit en je bent een teamplayer


Dit is je profiel
Je bent accuraat, analytisch sterk, resultaatgericht en organisatiesensitief. Communicatief ben je sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Verder heb je een oplossingsgerichte werkhouding en bent flexibel als het nodig is. Je kunt goed onder (tijds)druk werken. 

Arbeidsvoorwaarden 
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris, inclusief individueel Keuzebudget (IKB), maximaal € 62.596,- bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 10 van de salarisschalen waterschapspersoneel). 
Het IKB is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of ervoor kiezen dit bedrag uit te laten betalen. 

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer en hebben wij een solide pensioenregeling. Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden, krijg je een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar. 

Contactinfo 
Heb je nog vragen? Bel Anne-Marie van den Oever, Coördinator Juridische Zaken, telefoonnummer (073) 615 6641. Enthousiast geworden? Je kunt jouw sollicitatiebrief vergezeld van CV tot en met 7 april a.s. insturen via onderstaande button

De eerste gespreksronde staat gepland op donderdag 11 april a.s. in de middag. 

Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Energie/Water/Afval, Juridisch medewerker