(Gevorderde) Advocaat-stagiair(e) civielrechtelijke praktijk

Werken voor de zorgsector. Adviseren aan en het voeren van procedures voor zorgorganisaties over uiteenlopende kwesties op het gebied van het algemeen contractenrecht en ondernemingsrecht. Samen met 11 gedreven advocaat-collega’s. Op onze vestiging in Nijmegen. 

Wat ga je doen? Je gaat primair aan de slag in de algemene civielrechtelijke praktijk van de sectie gezondheidszorg. Je adviseert over onder andere de (rechts)vorm en de organisatie- en governancestructuur van samenwerkingsverbanden waarbij een of meer zorginstellingen zijn betrokken. Daarnaast begeleid je herstructureringen in de zorg- en onderwijssector, stel je overeenkomsten op en sta je zorginstellingen bij in geval van (civielrechtelijke) geschillen. Verder werk je ook in de praktijken van andere advocaten van de sectie Gezondheidszorg. Jouw cliënten zijn overwegend (grote) zorginstellingen.

Over de sectie De sectie gezondheidszorg houdt zich in brede zin bezig met het recht dat van toepassing is op de zorgsector. Iedere advocaat heeft zijn eigen aandachtsgebied. Om je een aantal voorbeelden van deze specialismen te geven: ondernemingsrecht in de zorg, medische aansprakelijkheid, tuchtrecht, privacyrecht, jeugdrecht, bestuursrecht (procedures tegen de NZa), medezeggenschapsrecht en disfunctioneren van medisch specialisten.

Wie ben jij? Je hebt de master van je rechtenstudie (bijna) afgerond met goede studieresultaten. Jouw interesse ligt vooral bij het verbintenissenrecht en/of ondernemingsrecht. Verder heb je belangstelling voor de zorgsector. Je hebt een vlotte persoonlijkheid en een praktische instelling. Verder sta je stevig in je schoenen, weet je van aanpakken en ben je in staat om zelfstandig te werken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Ook als je gevorderd advocaat-stagiair(e) bent of (beginnend) medewerker, nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons het volgende verwachten: - een contract voor de duur van je advocaat-stage (meestal: 3 jaar en 3 maanden); - een advocaat-stagiaire start met een salaris van € 3.226 bruto per maand bij een fulltime dienstverband; - een goede pensioenregeling; - een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding; - 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband; - een laptop en een mobiele telefoon; - veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte Beroepsopleiding Advocatuur als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Meer informatie of solliciteren? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marieke van Dongen, senior advocaat. Je bereikt Marieke op telefoonnummer: 024-381 31 53 en via e-mail op vandongen@dirkzwager.nl. Wil je solliciteren? Klik dan op de gele solliciteerbutton hiernaast. Richt je sollicitatiebrief aan Petra Kiphardt (manager HR).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e)