Legal Counsel - R&D

Ben jij een Legal Counsel die het een uitdaging vindt om complexe materie te doorgronden in een afwisselende functie bij een internationaal bedrijf? Solliciteer dan op deze vacature voor Legal Counsel op ons hoofdkantoor in De Lier.

De vacature Legal Counsel bij Rijk Zwaan
Rijk Zwaan is op zoek naar een Legal Counsel ter versterking van de afdeling Legal. De afdeling Legal is nauw betrokken bij alle nationale en internationale activiteiten van de onderneming en is verantwoordelijk voor een breed scala aan onderwerpen. De afdeling bestaat momenteel uit 6 bedrijfsjuristen en wordt ondersteund door twee secretaresses. Elke Legal Counsel heeft een aantal eigen aandachtsgebieden. Momenteel zijn wij op zoek naar een ervaren jurist op het gebied van R&D contracten.

Rijk Zwaan investeert jaarlijks zo'n 30% van haar omzet in R&D, waarvan een deel in samenwerking met externe (internationale) partijen wordt uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan dan ook onder meer uit het opstellen of beoordelen van diverse contracten, variërend van geheimhoudingsovereenkomsten tot uitgebreide samenwerkingsovereenkomsten met onderzoeksinstituten. Je bewaakt hierbij steeds de belangen van Rijk Zwaan maar faciliteert ook de uitwisseling van informatie en materiaal voor onderzoek.
R&D is één van je aandachtsgebieden en een brede juridische belangstelling en ervaring op andere rechtsgebieden wordt gewaardeerd.

Wij vragen een Legal Counsel met:

  • Een afgeronde WO-opleiding rechtsgeleerdheid, afgestudeerd aan een Nederlandse universiteit, in privaatrechtelijke richting
  • Minimaal 5 jaar relevante juridische werkervaring in het bedrijfsleven, de advocatuur of bij een kennisinstelling.


Door je flexibiliteit en een constante bereidheid om in te spelen op wat de onderneming nodig heeft en in de toekomst nodig zal hebben, ben je in staat snel complexe materie te doorgronden en praktisch werkbare oplossingen te vinden. Verder ben je in staat om nauwkeurig te werken, ook onder tijdsdruk, en toon je initiatief.
Je hebt een toegankelijke persoonlijkheid en je kunt resultaat gedreven en standvastig adviseren. Naast een vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is beheersing van bijvoorbeeld Frans of Spaans een pre. Je werkt daarbij samen in een enthousiast en betrokken team maar staat ook dagelijks in contact met de andere afdelingen binnen Rijk Zwaan

Arbeidsvoorwaarden
Samen met je collega’s van de afdeling Legal draag je bij aan de continuïteit en ontwikkeling van Rijk Zwaan. Samenwerken, aanvullen en inspireren is ons motto. Daarnaast biedt Rijk Zwaan jou:

  • Direct een vast contract voor minimaal 32 uur en maximaal 38 uur in de week
  • Een uitgebreid inwerkprogramma (Sharing Rijk Zwaan) en ruime mogelijkheden om relevante (juridische) opleidingen te volgen
  • De ruimte om te ondernemen en jezelf te ontwikkelen


Solliciteren

Je sollicitatie kun je richten aan Ellen de Ruiter (Advisor Human Resources). Klik op ‘Solliciteer’ om direct te solliciteren. 

Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?
In De Lier, tussen Den Haag en Rotterdam, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We richten ons op de lange termijn en bieden daarom direct een vast contract bij indiensttreding.

We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van mensen over heel de wereld. Het draait bij ons iedere dag weer om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf, waar nu ruim 3.000 mensen werken in meer dan 30 landen. En vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en je zelf te ontwikkelen. En dat waarderen onze medewerkers waardoor we uitgeroepen zijn tot Beste Werkgever 2017 / 2018 in de categorie productie en industrie. Samen met collega’s streven naar het beste en lekkerste uit de natuur. Elkaar aanvullen, helpen en inspireren. Zo willen we samen blijven werken aan een gezonde toekomst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Bedrijfsjurist, Legal Counsel