Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist

Functie inhoud
Als bedrijfsjurist heb je elke dag contact met een groot aantal verschillende professionals. Je adviseert inkopers bij aanbestedingsprocedures, artsen bij (internationale) samenwerkingen, vastgoedmanagers bij verkoop en huur van gebouwen en ruimten, leidinggevenden bij beleid en strategie en nog vele andere stakeholders binnen de organisatie. Je werkt in een groot team van gespecialiseerde juristen. Je werkt zelfstandig en ook in nauwe samenwerking met een senior-bedrijfsjurist die verantwoordelijk is voor dezelfde rechts- en praktijkgebieden. Je voert regelmatig overleg en stemt werkzaamheden onderling met elkaar af. Er is ruimte voor ontwikkeling en verbreding.

Werkomgeving
In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Juridische Zaken adviseert de Raad van Bestuur, afdelingen, thema’s en het Servicebedrijf binnen het ziekenhuis over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Juridische Zaken houdt zich onder mee bezig met de advisering op het gebied van regulering (gezondheidszorg en gegevensbescherming), regionale en (inter-)nationale samenwerking en contractering met zorginstellingen in de keten, (Europese aanbestedingen bij) inkoop-trajecten, contact met Openbaar Ministerie en politie, aansprakelijkheidszaken, medisch-ethische dilemma’s, arbeidsrechtelijke aangelegenheden, klachten- en geschillen behandeling (patiënten en medewerkers) en mediation. 

Profiel
Je bent bedrijfsjurist of voormalig advocaat met een afgeronde studie Nederlands Recht en minimaal vijf jaar relevante werkervaring. Je hebt een uitstekende kennis van het verbintenissenrecht en goede kennis en ervaring op minimaal 2 van de volgende gebieden: het aanbestedingsrecht, vastgoed, huurrecht en commerciële contracten. Kennis van IT-recht is een pre. Je komt tot leven door persoonlijk contact en de waardering die je ontvangt bij het oplossen van problemen. Kennis van en ervaring met de gezondheidszorg is geen must, affiniteit met de gezondheidszorg wel. Je bent een sociaal persoon en kunt goed met andere mensen samenwerken. Kennis is uiteraard van belang, maar in staat zijn om die praktisch toe te kunnen passen in de praktijk is minstens zo belangrijk.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
In eerste instantie bieden we je een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.086,- (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Emma van Eekelen, bedrijfsjurist, telefoon: 010 703 49 86. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Jerry Chandansingh, recruiter, telefoon: 06 500 310 06.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de ''Solliciteer'' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Gezondheidszorg/Welzijn