Associate Public Law

Introductie

 

DLA Piper Nederland is onderdeel van DLA Piper, een van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. We zijn gevestigd in ruim  90 locaties verdeeld over meer dan 40 landen in Europa, Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Onze klanten, maar ook onze medewerkers profiteren van onze internationale slagkracht. Als DLA Piper zijn wij een relatief jong merk in onze branche. We zijn in korte tijd gegroeid en hebben de ambitie om verder te groeien. Vernieuwing en internationale focus zijn onderdeel van ons DNA. Onze vestiging in Amsterdam bestaat sinds 2005 en combineert het beste van twee werelden: we zijn diepgeworteld in de Nederlandse markt, maar profiteren ook van onze internationale omvang. 
    
Bij DLA Piper Nederland werken we met ruim 130 juristen in verschillende teams (praktijkgroepen en sectorteams) samen om onze cliënten fullservice dienstverlening te kunnen bieden van het hoogste niveau. Dat doen we voor grote Nederlandse cliënten en voor toonaangevende internationale ondernemingen uit verschillende sectoren. 
    
Onze Public Law/bestuursrechtteam is onderdeel van de praktijkgroep Litigation & Regulatory en werkt nauw samen in de groepen Real Estate en Energy. Dit hechte, enthousiaste en ambitieuze team voert een gecombineerde advies- en procespraktijk. Vanwege de groei van de praktijk zijn wij op zoek naar versterking van het team. Je adviseert over (vastgoed) transacties, procedeert over energieprojecten en bent betrokken bij de nieuwste gebiedsontwikkelingen.   
     
Functie omschrijving
        
Het bestuursrechtteam adviseert en procedeert over een breed scala aan onderwerpen: 
 • Het verkrijgen, wijzigen en overdragen van vergunningen;
 • Bestemmingsplannen en andere ruimtelijke plannen;
 • De toepassing van nieuwe wetgeving als de Omgevingswet;
 • De uitvoering van het Klimaatakkoord;
 • Handhavingskwesties; 
 • Het sluiten van overeenkomsten met de overhead.
Competenties & vaardigheden
      
Wij komen graag in contact met kandidaten met:
 • 4 of meer jaar praktijkervaring op het gebied van bestuursrecht en met bijzondere affiniteit voor het omgevingsrecht en meer breder bestuursrecht;
 • Authentieke, stevige en energieke persoonlijkheid met commerciële inslag en flair;
 • Sterk gevoel voor ondernemerschap;
 • Ambitie om in een internationale context te werken;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als op geschrift.
Je maakt onderdeel uit van een hecht en jong team waarbij teamspirit, enthousiasme, eigen inbreng en gedeeld succes voorop staan. Als ondernemende advocaat krijg jij de ruimte en de kans om mee te bouwen aan de Nederlandse bestuursrechtpraktijk en deze nog verder uit te bouwen. Het beste van beide werelden: Nederlands recht uitgevoerd in een internationale omgeving voor zowel nationale als internationale cliënten.  
     
Carrière mogelijkheden
          
De ontwikkeling van onze mensen vinden wij belangrijk. Daarbij spelen zij zelf een actieve rol. Ons kantoor vindt de groei en ontplooiing van haar medewerkers een voorwaarde voor succes. Wij bieden naast goede arbeidsvoorwaarden aan elke medewerker de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling door een persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Secondments bij aansprekende cliënten en andere DLA Piper kantoren wereldwijd maken daar een belangrijk onderdeel van uit.
     
Solliciteren
       
Herken jij jezelf in dit profiel en ben jij op korte termijn beschikbaar? Reageer dan snel via de solliciteerbutton. Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken.   
      

Wij komen graag met jou in contact!

 

Ilona Spijkerman 

T: 020 5419377 E: ilona.spijkerman@dlapiper.com 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-medewerker, Advocaat-Stagiair(e) gevorderd