Juridisch Beleidsmedewerker

Juridisch Beleidsmedewerker
36 uur | Dordrecht

Wat ga je doen?
Als juridisch beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en het vormgeven van het (juridische aspect van het) beleid. Het beleid heeft betrekking op de Participatiewet, met een zwaartepunt op inkomen en handhaving en de WMO. Je hebt een signalerende rol als het gaat om thema's die spelen op maatschappelijk, politiek en sociaal vlak. Je interpreteert en vertaalt dit door naar nieuw te vormen beleid. Om het nieuwe beleid vorm te kunnen geven heb jij een actieve rol in het netwerk. Zo onderhoud je contact met de politiek en andere interne en externe relevante samenwerkingspartners, waaronder het MT, de afdelingshoofden en interne en externe beleidsmedewerkers. Je acteert in een dynamisch netwerk met vooruitstrevende wethouders en wilt ook in overlegvormen op landelijk niveau graag je steentje bijdragen. Samen met je collega's draag je zorg voor een integrale, sector overstijgende advisering aan het MT en het bestuur.

Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan de vraagstukken op het juridisch-beleidsmatige snijvlak in het brede sociaal domein. De front- en backoffice kunnen bij jou terecht met uiteenlopende juridische vraagstukken. Je bijt je vast in de materie, zoekt en puzzelt net zo lang totdat je zeker weet hoe het vraagstuk in elkaar steekt. Als juridisch beleidsmedewerker lever je ook een actieve bijdrage aan projecten zoals de implementatie van het breed offensief om meer mensen met beperkingen aan werk te helpen.

Verhoudingsgewijs is 60% van je werk gericht op de juridische werkzaamheden en 40% op de beleidsmatige werkzaamheden.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde wo-opleiding op juridisch gebied
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
  • Brede en actuele kennis van de huidige ontwikkelingen binnen het sociaal domein en specifiek de sociale zekerheid.
  • Het vermogen om te acteren en netwerken in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld
  • Een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen en overtuigingskracht

Het werk vraagt om een proactieve, zelfstandige collega die wel om hulp durft te vragen als het nodig is. Je schakelt tussen tactisch en strategisch niveau. Je bent communicatief vaardig, denkt in oplossingen en laat daadkracht zien. Om succesvol in de functie te zijn beschik jij over visie en ben jij een netwerker pur sang. Daarnaast ben jij makkelijk benaderbaar en heb jij een gezonde dosis humor.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij de Expertise en Advies (bestaande uit de afdelingen Beleid, Bezwaar en Beroep en Communicatie) van de Sociale Dienst Drechtsteden. De beleidsafdeling bestaat 14 vakkundige collega's die voor elkaar klaar staan. Er heerst een hechte sfeer en iedereen bruist van de energie!

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) voert voor zeven gemeenten de wettelijke taken uit op het gebied van werk en inkomen, schuldhulpverlening en maatschappelijke ondersteuning. Wij willen dat iedereen zelfstandig kan zijn. Als dat op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt, dan bieden wij de ondersteuning die nodig is. Het sociaal domein is sterk in beweging en ontwikkeling. Datzelfde geldt voor de SDD. Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de dienstverlening aan de klant centraal staat. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn daarbij van doorslaggevend belang. Bij de Sociale Dienst werken ruim 350 medewerkers.

Wat bieden we jou?
Wij bieden je een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.

Jij krijgt uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van thuiswerken, pensioen, verlofregelingen, reiskosten, flexibele werktijden, en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto salaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie van te kopen.

Solliciteren of meer weten?
Je kan tot 29 april online solliciteren via de sollicitatiebutton. Voor vakinhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Tanja Wesselius, Hoofd afdeling Expertise en Advies, via 06 126 061 35 (maandag t/m donderdag). Voor overige vragen over de procedure kan je contact opnemen met het team Werving & Selectie via  078-7708030.

Een assessment kan  onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.
Trefwoorden: doorontwikkeling, juridisch aspect, beleid, landelijk, WO, WMO, Participatiewet, proactief, zelfstandig, communicatie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Juridisch medewerker, Overheid