Advocaat-stagiair(e) Insolventierecht

In deze functie draai je zo snel mogelijk volwaardig mee in de Business Unit Financiering, Zekerheden en Insolventie (‘FZI’). Je ervaart een grote diversiteit aan vraagstukken, met een focus op het faillissementsrecht. Zo leer je het vak écht.

Zo kom je het beste tot je recht als advocaat-stagiair(e) Insolventierecht

Als advocaat-stagiair(e) insolventierecht zal je werkzaam zijn in een praktijk met uitdagende vraagstukken, die afkomstig zijn van een grote diversiteit van opdrachtgevers. De advocaten in de BU FZI treden op voor banken, financieringsinstellingen en ondernemers, maar worden ook veelvuldig aangesteld als bewindvoerder of curator. Daarom zijn zij uitstekend in staat te oordelen en adviseren over (dreigende) faillissementen, herstructureringen of financieringsvraagstukken en alles wat daarbij komt kijken. In het kader van aansprakelijkheid adviseren zij bestuurders over de do's en don'ts en staan zij hen ter zijde.

Je zult het rechtsgebied in al haar facetten leren kennen, waarmee jouw leercurve net even wat steiler wordt.

Je kunt je optrekken aan experts binnen én buiten het vakgebied (we kennen zo’n 20 specialisaties binnen ons kantoor). Daardoor ontwikkel je jezelf als specialist, maar kun je ook goed verbanden leggen met het grotere plaatje. Dat maakt jou niet alleen beter als toekomstig advocaat, maar onze cliënten waarderen dit ook enorm!

Jouw kwaliteiten

Dat je een voorliefde voor faillissementsrecht hebt, dat mag duidelijk zijn. Doordat je bij ons gelijk veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt, is het erg belangrijk dat je goed kan plannen en organiseren. Meerdere projecten goed naast elkaar managen is voor jou dan ook niet moeilijk.

Daarnaast herken je jezelf in deze punten:

  • Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden maken onze cliënten blij;
  • Je kan goed ‘levelen’ met collega’s en cliënten. Professionaliteit, ondernemerszin en gevoel voor verantwoordelijkheid en diplomatie zijn daarbij de basis;
  • Je bouwt aan je eigen carrière én het succes van de praktijk. Gevoel voor teamspirit, relatiebeheer en commercie is daarbij noodzakelijk;
  • Je bent bekend met de regio ‘s-Hertogenbosch. 

Het speelveld

Je bent nauw betrokken bij zaken. Je bent de rechterhand van de curator, adviseert en procedeert. Daarnaast draag je bij aan de totale ontwikkeling van onze FZI-praktijk. Kortom; uitdagingen genoeg. Je kunt rekenen op een team waarmee je hard samenwerkt, maar waarmee je ook samen geniet, van een gewonnen zaak, de informele sfeer op kantoor of een van de vele feestjes.

Waarom Holla

Wij bevinden ons in de top 30 van Nederlandse advocatenkantoren en hebben specialisten op meer dan 20 rechtsgebieden in huis. Onze klantenkring is divers en verspreid over heel Nederland. Zo hebben we klanten actief in zorg en welzijn, agri & food, maar ook in de mediawereld. Door het aantrekkelijk formaat van ons kantoor en de diversiteit van onze cliënten gaan diepgang en variatie hand in hand. 

We bieden je naast de beschreven uitdagingen en ontwikkelkansen een goed arbeidsvoorwaardenpakket en een prettige unieke werksfeer (al zeggen we het zelf). Ben je overtuigd?

Reageer dan direct op deze vacature!

Reageren

Stuur jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) via de solliciteerbutton. Heb je vragen? Stel ze gerust aan de afdeling HR (088-4402400 of hr@holla.nl)

De inschrijving voor deze vacature sluit op 22 april 2019.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e)