Deskundigen Inkoper Externe Rechtshulp

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Vind jij het belangrijk dat iedereen zijn recht moet kunnen halen? Heb je affiniteit met inkoop en wil je gemaakte prijs- en volumeafspraken met leveranciers monitoren? Voor onze vestiging in Leusden zijn wij op zoek naar een Deskundigen Inkoper Externe Rechtshulp voor deze coördinerende functie.

Informatie
Als Deskundigen Inkoper Externe Rechtshulp stem je vraag en aanbod op elkaar af, vraag je offertes op of huur je experts in op basis van bestaande contracten. Je bewaakt de planning, coördineert de inkoopwerkzaamheden en voert deze samen met collega's uit. Je brengt de interne behoefte aan experts in kaart, voert onderhandelingen en contractmanagement uit. Tenslotte houd je de administratie bij, rapporteer je aan jouw teamleider en heb je regelmatig contact met zowel interne afdelingen als met externe partijen.

Over de afdeling / bedrijfscultuur
De unit Inkoop Externe Rechtshulp zorgt ervoor dat de zaken van onze verzekerden die niet intern behandeld kunnen worden, uitbesteed worden aan externe partijen. Een hecht team en als afdeling volop in beweging. Professioneel richting de klant, informeel richting je collega's.

Een cultuur van je en jij. Elkaar groeten in de gang. Een cultuur waarbij iedereen even tijd voor elkaar vrijmaakt. En waar kennis en successen gedeeld worden.

Functie-eisen
Een afgeronde opleiding Bedrijfskunde of MER op minimaal HBO-niveau. Je hebt affiniteit met inkoop en beschikt over een bedrijfskundige achtergrond. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring. Het is een pré als je kennis en ervaring hebt in onderhandelen en het beheren van relaties. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met het analyseren van cijfers, vastgestelde KPI's nauwlettend volgt en actie onderneemt als servicelevels niet gehaald worden. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent collegiaal. Je werkt zelfstandig en accuraat. En bent in staat om eigen werk te organiseren en dat van anderen te coördineren.

Arbeidsvoorwaarden
  • Een marktconform salaris gebaseerd op een 38-urige werkweek
  • Variabele werktijden en de mogelijkheid tot inruilen van vrije tijd en salaris
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld, een vaste 13e maand en een goede pensioenregeling
  • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen
  • ARAG Vitaliteitsprogramma (waaronder ons sportprogramma)

Contactinformatie
Ben jij de professional die wij zoeken? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter Danny Rumpel op 06 30 46 07 01 of Teammanager Roeland Weits 06 82 72 47 10.

Over ARAG Rechtsbijstand
ARAG is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener. Wij maken het recht toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze ambitie is om de beste juridische dienstverlener van Nederland zijn. Klanttevredenheid en kwaliteit van dienstverlening zijn hierbij de uitgangspunten.

ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf met vestigingen in 15 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada. Met zo'n 700 professionals in Nederland werken wij in een collegiale omgeving en informele werksfeer vanuit de locaties in Amsterdam, Rotterdam, Leusden en Roermond. Meer weten? Klik dan op onze bedrijfspagina.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Zakelijke dienstverlening