Jurist omgevingsrecht

Samen aan de slag, in Limburg bereiken we meer!

Werken bij de Provincie Limburg
Wij zijn die eigenzinnige regio die Nederland groter maakt en verbindt met Europa. Waar historie, tradities en cultuur zorgen voor de saamhorigheid die nodig is om vooruit te komen. In een omgeving die bol staat van innovatie en hightech en waar grensoverschrijdend werken en denken vanzelfsprekend is. Als bestuursorgaan stimuleren we welvaart, werkgelegenheid en sociale ontwikkeling, samen met enthousiaste en slagvaardige partners.

Bij het cluster Juridische zaken en inkoop is de juridische expertise van de organisatie ondergebracht en wordt juridische kennis en ondersteuning op maat geleverd aan bestuur, directie en de andere clusters binnen de organisatie. Dit veronderstelt breed inzetbare medewerkers die niet alleen op specialistische onderwerpen kunnen worden ingezet, maar fungeren als vraagbaak voor vele juridische werkzaamheden.

Voor dit cluster zoeken we een ervaren jurist omgevingsrecht (1,0 fte)

Over jouw rol als Jurist
Jij adviseert met jouw juridische expertise (o.a. op het gebied van milieuaspecten in het omgevingsrecht) het cluster VTH (Vergunningen, Toezicht en Handhaving) bij de vergunningverlening op grond van de Wet natuurbescherming in het kader van majeure projecten. Je bent verantwoordelijk voor de interpretatie en de vertaling van de op handen zijnde jurisprudentie rondom de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) naar een praktisch kader. Ook word je nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het kader van de Omgevingswet, zoals de gevolgen van de omzetting van de Wet natuurbescherming naar deze nieuwe wet. Daarbij zoek je de samenwerking met collega’s en deel je proactief je kennis. Je vertegenwoordigt de provincie bij geschillen en neemt deel aan landelijke werkgroepen op het gebied van natuurbescherming.

Over jou
Je hebt een wo-diploma Rechten, met als aandachtsgebied omgevingsrecht. Je bent een daadkrachtige & klantgerichte jurist, zowel intern als richting externe partners. Jij bent flexibel en kunt, per direct, zelfstandig aan het werk. Je hebt het vermogen om verbanden te leggen en op ambtelijk en bestuurlijk niveau goed te communiceren waarbij je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je hebt inzicht in politieke- en bestuurlijke verhoudingen.
Vanzelfsprekend wil je blijven leren en bij de Provincie krijg je die kans. Je kunt jouw vakinhoudelijke kennis blijven uitbreiden en vernieuwen en altijd werken aan je persoonlijke competenties en vaardigheden.

Over de arbeidsvoorwaarden
De Provincie Limburg biedt voor deze fulltime baan:

  • een bruto maandsalaris tussen de €3.387,60 en € 4.696,60 in schaal 11 op basis van een 36-urige werkweek, afgestemd op jouw ervaring en vaardigheden.
  • het Individuele Keuze Budget (IKB) van circa 22%. Hierin is onder andere het vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%) opgenomen. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. Zo kan je maandelijks actief keuzes maken die passen bij je individuele behoeften en kun je op deze wijze jouw maandelijkse inkomen beïnvloeden.


Interesse?
Dan zien wij jouw sollicitatie graag vóór 24 april tegemoet. Je kunt deze mailen naar solliciteren@prvlimburg.nl. Adresseer je mail aan het college van Gedeputeerde Staten, Personeel en Organisatie onder vermelding van vacaturenummer 2019JZI01.

Eerst meer weten? Neem dan contact op met Nathalie Ploem, clustermanager van Juridische Zaken en Inkoop, via telefoonnummer +31 (0)6 50 21 40 18.

Overige informatie
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Voor deze functie geldt het risicoprofiel integriteit. Er is een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig om deze functie te vervullen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fiscaal-juridisch, Juridisch medewerker, Jurist