Senior juridisch medewerker/ Stafjurist, team Handel

Wat je gaat doen

Je werkt samen met de rechter aan de behandeling van civielrechtelijke zaken. De kern van het werk is het schrijven van concept-vonnissen. Daarnaast houd je je zo nodig bezig met de voorbereiding en instructie van de zaak voorafgaand aan de zitting en verricht je literatuur- en jurisprudentie-onderzoek. Ook fungeer je vaak als griffier ter zitting. Je komt te werken in de sectie bodemzaken.

Team Handel bestaat uit de secties, bodem, intellectuele eigendom, kort geding en de administratie. Civielrechtelijke geschillen op deze vlakken worden afgedaan door behandeling ter zitting en door het schrijven van vonnissen en beschikkingen. Bij sectie bodem worden zaken behandeld op het gebied van onder andere ondernemingsrecht, erfrecht, onteigeningsrecht alsmede zaken tegen de overheid en letselschadezaken. Het team bestaat uit rechters, juridisch ondersteuners en administratief medewerkers en is ruim 100 fte groot. In verband met uitbreiding zoekt team Handel voor de bodemsectie meerdere nieuwe, enthousiaste collega’s met aantoonbare, meerjarige schrijfervaring.

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens het ARAR, het algemeen Rijksambtenarenreglement:

 • Een salaris in schaal 10 (max € 4.229,30, e.e.a. afhankelijk van je schrijfervaring) als senior juridisch medewerker bij indiensttreding bij de Rechtspraak of schaal 11 (max € 4.809,66) bij een overstap als stafjurist uit een ander team binnen rechtbank Den Haag dan wel vanuit een andere rechtbank; beide op basis van 36 uur.
 • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
 • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%.
 • Pensioenopbouw volgens het ABP.
 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.
 • Ook heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat we van je vragen

Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch en oordeelvormend vermogen en je kunt je schriftelijk uitstekend uitdrukken. Je werkt zorgvuldig en bent stressbestendig. Tevens ben je een enthousiaste collega met een zelfstandige instelling die ook in teamverband goed kan functioneren. Om deze functie op goed niveau uit te kunnen oefenen heb je ook nog:

 • een afgeronde universitaire opleiding met civielrechtelijke afstudeerrichting.
 • Een aantal jaren aantoonbare ervaring met het schrijven van concept-uitspraken of processtukken, bij voorkeur in civielrechtelijke zaken.
 • Ervaring met het werken in geautomatiseerde systemen.
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging voor minimaal 32 uur per week en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot 22 april 2019. Je brief en cv richt je aan de heer mr. J.M.J. Keltjens, teamvoorzitter.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jacques Keltjens, teamvoorzitter via (06) 4627 5816. Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen aan Yolande Roso, junior P&O-adviseur (werving en selectie) via (06) 256 584 16 of via wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nl. Let op, sollicitaties via dit e-mailadres worden niet in behandeling genomen.

Bijzonderheden:

 • Ben je een verplichte Van-Werk-Naar-Werk (VWNW)kandidaat? Geef dit dan duidelijk aan boven aan je brief én cv. Geef ook aan welke functieschaal je nu hebt. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit. Alleen dan kunnen we je sollicitatie met voorrang behandelen.
 • Het betreft een tijdelijke aanstelling met een proeftijd van 2 jaar, met uitzicht op vast dienstverband (ARAR 6 2 a)
 • Een schrijftoets maakt (mogelijk) onderdeel uit van de selectieprocedure.
 • De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 7 mei en donderdag 9 mei 2019.
 • Referenties kunnen worden opgevraagd.
 • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch, Overheid