Juridisch Adviseur Sociaal Domein

Ben je in voor een dynamische werkomgeving midden in de economisch belangrijke Zuid-Hollandse Delta tussen de Hollandsche IJssel en de Lek? Kies dan voor deze leuke baan bij de gemeente Krimpenerwaard!

 

Gemeente Krimpenerwaard heeft een vacature voor een

Juridisch Adviseur Sociaal Domein

36 uur per week


Algemeen 
De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden. 

De afdeling Sociaal Domein van de gemeente Krimpenerwaard is verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling voor onder meer onderwijs, jeugd, WMO, kunst & cultuur en sport. 

Wat ga je doen als Juridisch Adviseur Sociaal Domein?
Als juridisch adviseur behandel je bezwaar- en beroepschriften binnen het Sociaal Domein. Je bent verantwoordelijk voor de juridische kwaliteit en speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van de juridische kwaliteitszorg en het actualiseren van gemeentelijke wet- en regelgeving. Om gedegen input en advies te kunnen geven aan je collega’s deel en vergaar je informatie zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie. Hierbij leg je verbinding tussen wet- en regelgeving en de dagelijkse praktijk van uitvoering. 

Een greep uit je taken:

  • Je stelt pleitnota’s op inzake bezwaar- en beroepsschriften en voert verweer bij de behandeling van bezwaar- en beroepschriften;
  • Je overziet en bewaakt het juridische proces en de wettelijke termijnen;
  • Je adviseert over nieuwe, aangepaste c.q. gewijzigde regelgeving en verordeningen binnen het sociaal domein;
  • Je bent de juridische vraagbaak voor diverse vraagstukken op het sociaal domein;
  • Je denkt mee met de uitvoering en stelt je proactief op bij projecten.


Wat breng je mee?
Als juridisch adviseur sociaal domein heb je affiniteit met het sociaal domein van de gemeente en specifieke kennis van AWB, subsidierecht, bezwaar en beroep, privacywetgeving en aanbestedingsrecht.

  • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting bestuursrecht).
  • Je hebt 3-5 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke juridische functie.
  • Je bent pragmatisch en praktisch ingesteld.
  • Je hebt gevoel voor de politieke, bestuurlijke en maatschappelijke belangen van het werk.
  • Je hebt ervaring binnen de (lokale) overheid.


Daarnaast ben je klantgericht, beschik je over overtuigingskracht en ben je stressbestendig. 

Wie je verder bent, lezen we graag in je motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden je voor deze functie geschikt maken. 

Wat biedt Gemeente Krimpenerwaard jou?
De gemeente Krimpenerwaard vraagt nogal wat van je. Op onze beurt bieden we jou een werkomgeving met energie en uitdagende opgaven. Natuurlijk bieden we jou ook een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal bruto € 4.225,00 per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek. 

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. De gemeente kent het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris wordt maandelijks 17,05% IKB opgebouwd (vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage). Dit kun je bijvoorbeeld uit laten betalen of gebruiken om extra verlof te kopen. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marie-Louise de Groot, afdelingsmanager Sociaal Domein. Zij is bereikbaar via het Klant Contactcentrum op 14 0182. 

Een online assessment (drijfveren- en talentenanalyse) kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur Sociaal Domein
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur je cv en motivatie vóór 26 april 2019 via onze sollicitatiepagina naar de afdeling P&O van gemeente Krimpenerwaard. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Adviseur, Juridisch Adviseur, Juridisch Advisering, Adviseur Sociaal Domein, Bestuursrecht, Overheid, Gemeente
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Juridisch, Overheid