Senior Jurist Ambtenarenrecht (Den Haag)

Senior Jurist Ambtenarenrecht (Den Haag)

Heb jij affiniteit met het ambtenarenrecht? Kun jij adviseren, goed met mensen omgaan en sta je stevig in je schoenen? Wij zijn op zoek naar een senior jurist ambtenarenrecht om ons juridisch team binnen personeelszaken te versterken.

Over het CBS 
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Waar kom je te werken?
Het CBS is een ZBO vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De rechtspositie wordt beheerst door het ARAR, BBRA 1984 en AWB.

Als senior jurist kom je te werken bij de sector Personeel en Organisatie (P&O) van de Hoofddirectie Bedrijfsvoering, IT en Methodologie in Den Haag. De afdeling P&O levert vakkundige dienstverlening op twee vestigingen (Heerlen en Den Haag). De senior jurist behoort binnen P&O tot de tweedelijns advisering en werkt daarbij nauw samen met de HR-adviesteams, die verantwoordelijk zijn voor de eerstelijns advisering richting het management.

Het werk
Als senior jurist ben je werkzaam binnen het cluster arbeidszaken van de directie P&O. Dit cluster is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid en uitvoeringskaders op het gebied van arbeidsvoorwaarden, rechtspositie, medezeggenschap en personeelsregelingen. Ook het verlenen van juridische bijstand aan directie en management bij reorganisaties, individuele arbeidsconflicten en het namens het bestuursorgaan voeren van klachten-, bezwaar- en hoger beroepsprocedures behoren tot het werkterrein. Daarnaast lever je kennis en advies aan management en HR-collega’s. 

 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd op bovengenoemde terreinen en doet dit op een heldere en aansprekende wijze.
 • Je schrijft (juridische) beleidsadviezen en behandelt complexe dossiers. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de regelgeving en deelt deze kennis binnen het cluster arbeidszaken, met de expertises binnen P&O en het management.
 • Je treedt namens het bestuursorgaan op in bezwaar-, beroeps- en hoger beroepsprocedures.
 • Je bent in staat om arbeidsjuridische trainingen en workshops voor directie en management te verzorgen.


Jouw profiel
Je bent een zelfstandige en initiatiefrijke senior jurist, kunt stevig en duidelijk adviseren en vindt het leuk om kennis te delen. 
Daarnaast: 

 • Heb je een afgeronde wo-opleiding als jurist;
 • Beschik je over ruime aantoonbare kennis van het ambtenarenrecht;
 • Heb je minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures en zwaardere projecten die om stevige juridische inbreng vragen (reorganisaties, beleidswijzigingen, e.d.);
 • Ben je analytisch en kun je zaken snel vanuit verschillende invalshoeken overzien en beoordelen;
 • Beschik je over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • Ben je samenwerkings- en resultaatgericht en bezit je een grote mate van zelfstandigheid;
 • Ben je een betrouwbare en deskundige gesprekspartner voor het management


Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €3667,- en maximaal €5450,- bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een tijdelijke aanstelling met de duur van één jaar
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat. Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt. Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.


De Standplaats voor deze tijdelijke vacature is Den Haag. Tegelijkertijd zal ook een tijdelijke vacature in Heerlen worden uitgevraagd.

Meer weten?
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Wouter Jan van Muiswinkel, Hoofd P&O Den Haag, telefoon 070- 3374022 of e-mail: wj.vanmuiswinkel@cbs.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts, Corporate recruiter, via telefoonnummer: 070-3375574 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.


Reacties
Je reactie op de vacature Senior Jurist Ambtenarenrecht (Den Haag) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de ''Solliciteer'' button.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Overheid