Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist, 40 uur, Heerenveen
Als Bedrijfsjurist ontferm jij je over de juridische aangelegenheden en verbind je je aan een van de grootste spelers op het gebied van openbaar vervoer.

Deze baan is voor jou als je graag recht op je doel afgaat
Voor innovatie en initiatief moet je bij ons zijn: wij willen elke dag een beetje beter worden. We investeren daarom in onze medewerkers. Bij ons word je serieus genomen, luisteren we naar je ideeën én is er ruimte voor de realisatie daarvan.

Werken bij ons staat gelijk aan:

 • Een goed salaris
 • Aanlokkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en 10% korting op je zorgverzekering
 • de Arriva Personeelspas waarmee je gratis reist met alle treinen en bussen van Arriva
 • Aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, met trainingen en opleidingen


Een goede reis bij een groot internationaal bedrijf
Als Bedrijfsjurist behartig je de juridische aangelegenheden voor de onderneming, waarbij vaak onderzoek, overleg en advisering nodig is. Je belangrijkste doel? Dat je dossiers professioneel en adequaat afhandelt. Je bespreekt fasegewijs stukken en eventuele alternatieven en schakelt zo nodig externe deskundigen in om de betreffende casus te voltooien.

Je houdt je bezig met het:

 • opstellen, beoordelen en redigeren van teksten van voorwaarden, zakelijke contracten en adviezen;
 • optreden in geschillen en afhandeling van claims (afgestemd met de advocaat) en het adviseren over beperking van contractuele risico’s;
 • •onderhouden van de relaties en het fungeren als aanspreekpunt voor opdrachtgevers uit één of meerdere afdelingen;
 • adviseren van directieleden en management omtrent juridische aspecten verbonden aan ontwikkelingen (o.a. ondernemings- en aanbestedingsrecht);
 • op peil houden en vergroten van je kennis via vakliteratuur, seminars en congressen en signaleren van relevante ontwikkelingen en trends;


Openbaar vervoer waar je op kunt vertrouwen, mede door jou
Jij vindt het leuk om bij een bedrijf te werken dat letterlijk in beweging is; je houdt niet van een stil kantoor waar iedere dag hetzelfde is. Op dit moment zoek je verdieping in je baan: je hebt namelijk kennis van zaken en kan dit goed communiceren en uitleggen aan anderen. Je bent sensitief als het gaat om de organisatie en je kunt je inleven in wie je voor je hebt.

Wat zijn de functie-eisen?

 • Een universitair diploma Nederlands Recht
 • 3 - 5 jaar werkervaring als jurist
 • Een talent voor Engels – in woord en geschrift
   

Start een goede reis bij Arriva
Zet je kennis van het recht in en wees direct betrokken bij Arriva. Solliciteer nu en mail je motivatie en cv naar Anja Koldewijn (HR Manager) via de ''Solliciteer'' button. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin Steenbergen via +31 (0)6 53 52 29 26.

Over Arriva
De Arriva Groep, onderdeel van Deutsche Bahn, is actief in 14 Europese landen waaronder Nederland. We zijn een betrouwbare, slagvaardige en ondernemende partner in het personenvervoer, met passie voor samenwerken, kwaliteit en resultaat voor opdrachtgever en reiziger. Met ruim 55.000 medewerkers in Europa waarvan 6.000 in Nederland, vervoert Arriva mensen op een veilige en duurzame wijze in de totale mobiliteitsketen met een sterke focus op trein- en busvervoer. Zie ook: http://www.arriva.nl/.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Transport/Logistiek/Opslag