Jurist Gezondheidsrecht / Functionaris Gegevensbescherming

 

Wat ga je doen

Als Jurist Gezondheidsrecht ondersteun en adviseer je de RvB bij het formuleren en uitvoeren van het juridisch beleid van de zorggroep. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van aansprakelijkheidstellingen en claims en het contact met onze verzekeraar over deze zaken. Ook vertegenwoordig je Treant in tuchtrechtzaken en procedures bij de Geschillencommissie. Verder ben je aanspreekpunt voor zorgverleners van Treant voor vragen op het gebied van het gezondheidsrecht.

Als functionaris gegevensbescherming (FG) ben je onze interne en onafhankelijke toezichthouder m.b.t. de toepassing en naleving van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Je overziet als onafhankelijke functionaris de waarborging van de AVG en je coördineert het proces gegevensbescherming. Je scherpt het beleid hierin aan en doet aanbevelingen over privacywetgeving binnen Treant. Het zwaartepunt van je functie zal liggen op het Gezondheidsrecht. De werkzaamheden als Functionaris Gegevensbescherming is een nieuwe rol  binnen Treant en zal nog verder uitgewerkt worden. 

Waar ga je werken

Je maakt deel uit van Bureau Raad van Bestuur. Deze afdeling ondersteunt en adviseert de Raad van Bestuur en het management bij de uitvoering van hun taken. Je werkt nauw samen met de Adviseur Informatiebeveiliging en Privacy en de Jurist Arbeids- en Contractenrecht. Je werkt zelfstandig en rapporteert aan de manager Bureau Raad van Bestuur en in sommige gevallen rechtstreeks aan de Raad van Bestuur.

Wie zoeken wij

Wij zoeken een collega met WO werk- en denkniveau met afgeronde studie Rechten met bij voorkeur de specialisatie Gezondheidsrecht. Je hebt een gedegen en aantoonbare kennis van de wet- en regelgeving m.b.t. gezondheidsrecht en privacywetgeving en weet deze te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als advocaat of jurist gezondheidsrecht. Je hebt ervaring in het zelfstandig behandelen van aansprakelijkheidsclaims en procedures bij de Geschillencommissie Zorg en het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Daarnaast heb je kennis van én ervaring met het uitvoeren van audits, risico analyses en Privacy Impact Assessments. Je kunt omgaan met de verschillende belangen in de organisatie maar ook de organisatie extern vertegenwoordigen. Ook ben je bedreven in het adviseren van de Raad van Bestuur van een grote organisatie.
Je kunt uitstekend zakelijk schrijven en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je beschikt over goede contactuele vaardigheden om effectief te communiceren op verschillende niveaus. Je bent zorgvuldig, integer, resultaatgericht en je neemt initiatief, bent overtuigend en je bent gericht op samenwerken. Onze kernwaarden: duidelijk, betrokken en ondernemend zien we graag terug in jouw handelen!

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende functie binnen een leuk team. In eerste instantie bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de intentie te verlengen voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de cao Ziekenhuizen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. De functie is voorlopig ingeschaald in FWG 60, minimaal € 3.072,- en maximaal € 4.466,- bruto (fulltime) per maand, op korte termijn zullen we de functie (her)beschrijven en eventueel opnieuw indelen.

Daarnaast ontvang je bij Treant een extra reiskostenvergoeding tot € 0,19 per kilometer via de fiscale uitruilregeling en hebben wij een eindejaarsuitkering. Bij ons kun je tevens gratis parkeren en kun je gebruik maken van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin bijvoorbeeld leuke regelingen op gebied van sport en vrijetijd en aanbod van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen.

Ben je enthousiast?

Vertel het ons! Solliciteren kan tot en met 6 mei 2019. Klik  https://www.solliciterenbijtreant.nl/cao-ziekenhuizen-vacature/jurist-gezondheidsrecht-functionaris-gegevensbeschom direct te reageren. 
Wil je graag meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Inge Degen, secretaris Raad van Bestuur telefoon 06 83 16 08 19. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het secretariaat P&O Advies, telefoon 0591 65 56 35.

Ondertussen vragen we ook onze huidige medewerkers of één van hen deze uitdaging aan wil gaan. Als dat het geval is, krijgt deze kandidaat voorrang.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdagmiddag 10 mei 2019.

Veiligheid staat bij ons voorop. Voordat je bij ons kunt werken checken wij altijd je referenties.
Treant Zorggroep voert een actief vaccinatiebeleid tegen Hepatitis B. Als dat bij jou (nog) nodig is, dan verzorgen wij de vaccinatie voor je.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Gezondheidszorg/Welzijn, Jurist