Beleidsontwikkelaar milieu (VTH) en interbestuurlijk toezicht (IBT-WABO)

Beleidsontwikkelaar milieu (VTH) en interbestuurlijk toezicht (IBT-WABO)
36 uur | Zwolle

Heb jij een scherp oog voor onvolkomenheden in procedures en beleid en breng jij doorzettingsvermogen mee? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand met een aantal jaren ervaring in beleidsontwikkeling op het gebied van VTH.

Wat ga je doen?
Binnen de eenheid Natuur en Milieu ben jij een vraagbaak op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving van het aandachtsgebied milieu (VTH) en het interbestuurlijk toezicht (IBT-WABO). Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van een nieuw, integraal beleidsplan VTH. Hierbij betrek je de andere beleidseenheden, de uitvoerende eenheden en de betrokken partners. Vragen van collegas, GS of Statenleden over het onderwerp VTH weet je snel en accuraat te beantwoorden. 
Je bent binnen de eenheid het aanspreekpunt voor de nieuwe Omgevingswet. Je zorgt samen met het kernteam voor een juiste implementatie van de Omgevingswet in het VTH beleid. De risicoanalyse voor de basistaken zal samen met de deelnemende partijen in de Omgevingsdienst gewijzigd moeten worden. Hierbij pak je een voortrekkersrol. Voor het onderdeel interbestuurlijk toezicht WABO (de omgevingsvergunningen Milieu) beoordeel je de taakuitvoering van gemeenten en waterschappen op het gebied van de WABO. Je beoordeelt de rapportages en gaat in gesprek met de betreffende gemeente of waterschap. Jij weet door een bepaalde vorm van senioriteit maar ook door de juiste communicatievormen de gemeenten warm te krijgen voor eventuele doorontwikkelingen. In geval van meldingen vermeende taakverwaarlozing pak je die actief op en zorg je voor een juiste afhandeling. Samen met je collega’s binnen en buiten de eenheid NM zorg je voor een constante doorontwikkeling op het gebied van interbestuurlijk toezicht WABO. 
Je komt terecht in het team Beleidsontwikkeling en Realisatie waar je samen met circa 30 collega’s werkt aan opgaven op het gebied van natuur en milieu, waaronder het beleid voor VTH en IBT. We zoeken een collega voor 32 tot 36 uur per week.

Wat breng jij mee?

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau.
  • Je hebt meerdere jaren werkervaring in het vakgebied, met het ontwikkelen van beleid en het uitvoeren van audits en interbestuurlijk toezicht.
  • Je beschikt over ruime ervaring en parate kennis op VTH gebied. 
  • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke, politieke en maatschappelijke verhoudingen, posities en doelstellingen.
  • Je bent resultaatgericht, innemend, innovatief en analytisch.
  • Je bent een netwerker en levert maatwerk.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - een salaris van minimaal 3.369,79 en maximaal 4.814,02 (schaal 11) bij een 36 urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. 
Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever ten opzichte van haar Peers. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw Plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Natuur en Milieu, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid op de themas natuur, milieu en duurzaamheid. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities. De eenheid bestaat uit vijf teams: Leiding, Strategie & Bestuursondersteuning, Beleidsontwikkeling & Realisatie, Project & Uitvoering en Contractering. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team. 
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via het contactformulier Je kunt solliciteren tot 14 mei (maak gebruik van de sollicitatieknop op deze pagina). 

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: Natuur en Milieu, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, integraal beleidsplan VTH, HBO, Omgevingswet, netwerken, maatwerk, ambitieus.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Beleidsmedewerker, Gemeente, Overig