Juridisch Handhaver

Zoek jij zelfstandigheid als juridisch handhaver? Vind jij het belangrijk om te werken in een organisatie met een goede werksfeer, met oog voor talent en talentontwikkeling? Heb jij oog voor de samenleving als partner bij jouw werk? Houd jij je graag bezig met dossiers op het gebied van juridische handhaving? Reageer dan snel!

 

Juridisch Handhaver
36 uur | Zwijndrecht

 

Wat ga je bij ons doen?
Als juridisch handhaver ben je bezig met juridische handhavingsvraagstukken om bouwen en gebruik in strijd met de Omgevingswetgeving en/of bestemmingsplan tegen te gaan. Je bekijkt ter plaatse wat de situatie is en doet archiefonderzoek of de bouwactiviteiten of gebruik met een vergunning zijn gerealiseerd. Je onderzoekt bij strijdigheid met een legalisatieonderzoek wat de (on) mogelijkheden zijn en adviseert hierover aan het bestuur. Daar waar nodig start je handhavingstrajecten op.

 

Je werkt samen met jouw collega's van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De gemeente Zwijndrecht hecht veel belang aan behoud van de hoge ruimtelijke kwaliteit  van het buitengebied. Jouw werkzaamheden richten zich in eerste instantie dan ook hierop. Ook kun je worden ingezet voor afdeling overstijgende handhavingsvragen.

 

Wat neem je mee?

  • Afgeronde HBO-Rechten opleiding;
  • In het bezit van ABW I en II (of bereid deze te halen);
  • Je kan toetsen aan geldende wet- en regelgeving zoals de Wabo, MOR, BOR en Wro;
  • Je kan legalisatieonderzoeken verrichten;
  • Je hebt goede mondelinge- en schriftelijke communicatie vaardigheden;
  • Je bent in staat om handhavingsbesluiten opstellen (dwangsom en bestuursdwang);

 

Je bent flexibel, waardoor je je aan veranderende omstandigheden kunt aanpassen. Je bent zelfstandig en kunt ook in teamververband werken. Je hebt oog voor de Zwijndrechtse samenleving en weet vervelende boodschappen op de juiste manier over te brengen.

 

Waar kom je te werken?
Als Juridisch handhaver ben je werkzaam op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze afdeling bestaat uit 40 medewerkers. De afdeling bestaat uit 2 teams: Team Beleid en Accounts en Team Ruimtelijke Ordening. Jij komt te werken in het team Ruimtelijke Ordening dat bestaat uit 22 medewerkers. Binnen het Team Ruimtelijke Ordening houden we ons bezig met GEO, planologie, advisering op en verlenen van omgevingsvergunningen, handhaving en juridische advisering.

 

Wie zijn wij
De gemeente Zwijndrecht stimuleert samenwerking bij de uitvoering van het werk tussen en met inwoners, ondernemers en andere organisaties. Wij zien hen niet meer als klanten met vragen, maar als belangrijke partners met kennis en kunde.

 

Wij geloven in de kracht van de samenleving voor antwoorden op (toekomstige) maatschappelijke vragen en opgaven. Als gemeente hebben we hierbij de kennis, initiatieven, nieuwe ideeën en inzet vanuit de samenleving nodig. Samen zijn we beter in staat om te reageren en in te spelen op dit soort opgaven. In Zwijndrecht noemen wij deze manier van werken samenlevingsgericht werken. Wij willen ons hierin de komende tijd verder ontwikkelen. Wij zoeken collega's die hieraan hun steentje willen bijdragen!

 

Wat bieden wij jou?
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.376,- (schaal 8, Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek. (De functie valt binnen de functiefamilie handhaver/toezichthouder C).

Als je nog niet in het bezit bent van ABW I en/of II dan bieden wij jou deze opleiding aan.

 

De gemeente Zwijndrecht is een moderne werkgever. Jij krijgt uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, opleiding en ontwikkeling, pensioen en verlofregelingen. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het Bruto Jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.
 

Solliciteren of nog meer weten?
Wij nodigen pas afgestudeerden met de relevante opleiding uitdrukkelijk uit om te solliciteren. Je kunt direct online solliciteren via de sollicitatiebutton. Reageer voor 22 mei 2019. Heb je vragen? Neem dan contact op met mw. R.N. Soebhan (Teamleider Ruimtelijke Ordening), telefoonnummer 078-7703681 of 06-23383573.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Juridisch Handhaver, ABW I, ABW II, Wabo, MOR, BOR, Wro, Handhaving, Omgevingswetgeving, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vacature Zwijndrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Overheid