Corporate Privacy Officer

Ben jij dé sleutelfiguur die wij zoeken voor het verder professionaliseren van Privacy binnen Alliander?

Wat houdt de functie in?

Privacy is belangrijk voor Alliander. Mede in het kader van de energietransitie verwerken wij steeds meer data, waaronder persoonsgegevens. Als Corporate Privacy Officer speel je een sleutelrol in de bewustwording van en het aantoonbaar compliant zijn met de privacy wetgeving. Je beschikt over een duidelijke privacy visie en creëert hier draagvlak voor. Je bent het centrale aanspreekpunt voor de Raad van Bestuur, het Directieteam Alliander en overig hoger management als het gaat om (complexe) vraagstukken op dit gebied. 
Je bent verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en inrichten van privacy binnen Alliander en rapporteert over de voortgang hiervan. Je draagt bij aan de communicatie over dit onderwerp en brengt mogelijke risico’s helder in beeld. Je structureert en coördineert de activiteiten die nodig zijn om binnen Alliander ‘in control’ te zijn en blijven op het gebied van privacy. Je trekt samen op met de Functionaris voor Gegevensbescherming (FG, verantwoordelijk voor de klantgegevens van Liander), de privacy jurist, de Chief Information Security Officer en de Privacy en Security Officers in de bedrijfsonderdelen om het Alliander Privacy beleid nader vorm te geven en te implementeren. De taken van de FG zullen eind 2020 onderdeel worden van jouw takenpakket. Je bent aanspreekpunt binnen Alliander op het gebied van privacy richting externe stakeholders, waaronder de Autoriteit Persoonsgegevens.

Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het Alliander verwerkingsregister en de kwaliteit ervan. Daarnaast ben je eigenaar van het proces voor het registreren en afhandelen van datalekmeldingen en zie je toe op de juiste naleving hiervan.

Wat vragen we van je?
Je bent een autoriteit op je vakgebied en in staat om gemakkelijk binnen en buiten de organisatie te bewegen. Je verbindt mensen en weet relaties op te bouwen en te onderhouden. Je bent doortastend en vasthoudend, sensitief, tactisch, analytisch sterk, initiatiefrijk, realistisch evenals oplossingsgericht. Je hebt de gunfactor waardoor je mensen in beweging krijgt en resultaten boekt. Je helpt in brede zin risico’s te beheersen door er proactief mee aan de slag te gaan en te anticiperen op wat de buitenwereld van ons vraagt. Je bent in staat om complexe juridische theorie te vertalen in praktische oplossingen.
Verder heb je:

  • Een afgeronde academische bedrijfskundige, economische of juridische opleiding (zoals bedrijfskunde, bestuurskunde of rechtsgeleerdheid), aangevuld met opleidingen op het gebied van privacy;
  • Gedegen kennis van de Europese/Nederlandse privacy wet- en regelgeving;
  • Ruime werkervaring in een vergelijkbare senior functie;
  • Brede kennis en ervaring van risicomanagement en compliance;
  • Kennis van en ervaring met de energiemarkt is een pré.


Wat bieden wij je?
Een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een prima salaris bij in schaal 12 (max €8202,- euro op basis van 38 uur). Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof. Ook zijn er ruime vergoedingen voor opleidingen & trainingen. 

Waar ga je werken?
Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie. 

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

De afdeling Risicomanagement en Compliance is een stafafdeling binnen de afdeling Corporate Control en rapporteert aan de CFO. De afdeling stelt Alliander mede in staat haar doelstellingen te bereiken en effectief en efficiënt met onzekerheden om te gaan. De afdeling geeft onafhankelijk advies en zorgt voor objectief inzicht en beleid en rapporteert vroegtijdig over (privacy) risico’s aan het bestuur, de directie en senior management. Het team helpt bij het voorkomen van ‘verrassingen’ in het werk door het managen van de risico’s, het zorgen dat regels uitvoerbaar zijn en het bewaken van de naleving ervan om incidenten, sancties en boetes te voorkomen. Dit bereiken wij onder andere door proactief de samenwerking op te zoeken met business en overige stafafdelingen. 

De Corporate Privacy Officer rapporteert aan de manager Risicomanagement & Compliance met een functionele lijn naar de RvB.

Contactinformatie
Standplaats: Arnhem Bellevue

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij: Marc Heideman, Manager Risicomanagement & Compliance, via het telefoonnummer: +31655387228. Voor informatie over de procedure neem je contact op met Margriet Hendriks, Senior Corporate Recruiter, via margriet.hendriks@alliander.com

Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de 'Solliciteer'-button. 

Screeningbeleid 
Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Energie/Water/Afval, Compliance Officer