HR Expert Arbeidsrecht en Arbeidsvoorwaarden

Ben je in staat snel vraagstukken te analyseren en te doorgronden en zie jij, waar andere problemen zien, juist kansen en uitdagingen? Kortom, durf jij soms rechts af te slaan waar iedereen links afbuigt én heb je altijd al een kijkje willen nemen in de keuken van een ziekenhuis? Dan zijn we op zoek naar jou!
 

HR Expert Arbeidsrecht en Arbeidsvoorwaarden
32 - 36 uur


Jouw uitdaging als HR Expert Arbeidsrecht en Arbeidsvoorwaarden
Als HR expert ondersteun, begeleid en adviseer jij in uiteenlopende personele vraagstukken en complexe juridische procedures op het gebied van toepasselijke arbeidsvoorwaarden, dossiervorming, ontslag en disciplinaire zaken. Is er een juridische kwestie met betrekking tot een medewerker? Dan adviseer jij over de toe te passen strategie die leidt tot een juiste, passende oplossing. 

Verder:

 • Draag je bij aan het verhogen van het kennisniveau en de adviesvaardigheden van de HR adviseurs op het gebied van arbeidsrecht en -voorwaarden.
 • Ontwikkel en implementeer je op creatieve en innovatieve wijze arbeidsvoorwaardelijk beleid, regelingen en instrumenten in het kader van goed en aantrekkelijk werkgeverschap.
 • Kan besluitvorming soms best complex zijn. Je hebt te maken met veel partijen en verschillende belangen. Jij weet daartussen te laveren. Hoe? Door met oprechte aandacht te horen wat niet gezegd wordt en de impact van beslissingen hier te overzien.
 • Treed je, op verzoek van de HR directeur en/of RvB, op bij zittingen in de rechtbank en adviseer je het bevoegd gezag tijdens deze procedures.
 • Zie je toe op het bijhouden en verwerken van wetgeving, CAO/AMS en Amphia beleid. Ook beheer en wijzig je standaard arbeids- en detacheringsovereenkomsten en stel je vaststellingsovereenkomsten op.
 • Onderhoud je contacten met de NVZ en de vakbonden en neem je actief deel aan relevante netwerken met betrekking tot jouw vakgebied.


Jouw werkomgeving
Amphia staat aan de vooravond van de verhuizing naar een spiksplinternieuw, hypermodern ziekenhuis waar ‘Samen gezonder’ centraal staat. Kortom, Amphia is volop in ontwikkeling en wij van HR dus ook! Zo is er net een nieuw dienstverleningsmodel ingericht waarbij de afdeling is ingericht in 3 teams; HR Operations, HR Experts en HR advies. Jij maakt onderdeel uit van het HR expert team van Amphia. Samen met experts op het gebied van Vitaliteit & Preventie, Verzuim, Reporting & Analytics, Arbeidsmarktcommunicatie en Mobiliteit, adviseer je leidinggevenden op het gebied van organisatieontwikkeling, verandertrajecten en het personeelsbeleid. 

Wat biedt Amphia als werkgever?
Werken bij Amphia betekent werken bij de grootse werkgever in de regio. Hét ziekenhuis van Breda waar complexe medisch specialistische topzorg met persoonlijke aandacht wordt gegeven. Een omgeving die staat voor ‘Samen gezonder’ en waarin jij jouw talent optimaal kunt ontwikkelen. 

Wat bieden we jou nog meer?

 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Salaris van maximaal € 4.466,- bruto per maand, conform CAO Ziekenhuizen (functiegroep 60, op basis van 36 uur).
 • Een vakantietoeslag én eindejaarsuitkering van beide 8,3%.
 • De mogelijkheid tot aanschaf van de nieuwste telefoon, laptop of (elektrische) fiets met fiscaal voordeel.


Wat breng je mee?
Je toont lef, beschikt over een positieve dosis energie en motiveert vanuit overtuigingskracht. Hiermee durf je zaken over een iets andere boeg te gooien en weet je de regie te voeren over jouw vakgebied. Kortom, we zijn op zoek naar jouw frisse blik en professionele kijk op zaken. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht, specialisatie arbeidsrecht, en heb je minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie.
 • Een sterk ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en kun je de verbinding maken met de betrokken stakeholders op verschillende niveaus binnen het ziekenhuis.
 • Van nature ben jij initiatiefrijk en daadkrachtig. Je geeft juridische adviezen, maar neemt niet zomaar genoegen met de bestaande kaders. Je bent in staat om op creatieve wijze te zoeken naar een passende oplossing waarin daadkracht en integriteit bij jou altijd ‘Top of Mind’ zijn.


Meer informatie
Nieuwsgierig geworden, maar heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met Ewout Letteboer, Teamleider HR Experts. Hij beantwoordt met plezier jouw vragen via 076 595 1517. 

Solliciteren op de functie van HR Expert Arbeidsrecht en Arbeidsvoorwaarden
Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Klik op de onderstaande button en stuur je CV met motivatie uiterlijk maandag 6 mei 2019. 

Wat mag je verwachten tijdens de sollicitatieprocedure?
Naar aanleiding van jouw sollicitatie nodigen wij je uit voor een korte kennismaking op dinsdag 14 mei. 
Ben je door naar de 2e ronde? Dan vragen wij je een e-assessment te maken. De uitslag van dit assessment zal deels als input gebruikt worden in het 2e gesprek. 
De 2e ronde bestaat uit gesprekken met twee commissies die zullen plaatsvinden op dinsdag 21 mei of donderdag 23 mei. 
Dus... Verras ons, maak jezelf zichtbaar en kom werken in JOUW Amphia! 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: HR, Human Resources, P&O, HRM Adviseur, Arbeidsrecht,


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gezondheidszorg/Welzijn, Juridisch medewerker, Overig