Juridisch Adviseurs

Oplossingsgerichte Juridisch Adviseurs

medior, senior & strateeg

 

32-36 uur | € 3.348 - € 5.520 | sluitingsdatum 15-05-2019


Als érgens de omgeving voortdurend verandert, is het in Almere. Bijna dagelijks komen er nieuwe woningen, kantoren, bedrijven, voorzieningen en recreatiemogelijkheden bij. 
Om al die ontwikkelingen in goede banen te leiden, is regelgeving onontbeerlijk. Maar daar ál te rigide mee omgaan, past weer niet bij het karakter van de stad. We hebben hier niet voor niets Oosterwold, waar kopers van een kavel met minimale spelregels mogen bepalen hoe hun huizen eruit komen te zien. Of neem de Floriade, in 2022 een internationaal event, na afloop de groenste wijk van Nederland: één groot experiment. 

Het team Juridische Zaken is het centrale juridische expertisecentrum binnen onze organisatie. Op dit moment hebben wij ruimte voor 4 adviseurs: juristen met een aanstekelijke voorbeeldrol, professionals bij wie de inhoudelijke kennis vanzelfsprekend aanwezig is, maar die vooral opvallen omdat hun optreden al ‘oplosser’ een natuurlijke opstelling is. Adviseurs die scherp blijven op het hoe en waarom van de regels, maar ook het lef hebben om de ruimte te zoeken. We zoeken zowel young professionals als (strategische) juristen die gepokt en gemazeld zijn. 

Wat ga je doen:
Als jurist ga je, afhankelijk van je kennis en ervaring, je collega’s van andere teams en afdelingen adviseren over allerlei juridische thema’s. Ook kun je het vaste aanspreekpunt zijn voor een specifiek juridisch domein. Dat betekent ook dat je proactief meedenkt met bepaalde vraagstukken. De senior jurist zal naast de meer complexe vraagstukken ook een belangrijke rol krijgen in het coachen en begeleiden van de medior collega’s. De strateeg is verantwoordelijk voor het afhandelen van de meest complexe juridische vraagstukken en heeft een voorbeeldfunctie binnen het team. En is mede verantwoordelijk voor de kwaliteiten van de advisering van het hele team. 

Wat deze functies zo leuk maken is de vrijheid die je krijgt om datgene op te pakken dat bij je past. Het team bestaat nog niet zo lang en je bent dus een van degenen die het verder vorm gaat geven. Jouw werk omvat met name drie thema’s: beleidsontwikkeling, control en beheer. 

Beleidsontwikkeling:
Kern hierbij is dat je directie, afdelingsmanagers en medewerkers over juridische breed uiteenlopende kwesties adviseert: procedures, contracten, verordeningen, etc etc. Je wacht hierbij niet af tot de veranderingen voor de deur staan. Jij signaleert vroeg en adviseert doordacht op welke effecten een afdeling zich kan voorbereiden. Je doet daarnaast beleidsvoorstellen op complexe vraagstukken, waarbij je het management adviseert. 

Control:
Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg binnen de gemeente. Je toetst juridische risico’s bij zaken als beschikkingen en aanbestedingen. 

Beheer:
Naast het beheer van contracten, bewaak en beheers je de mandaatregeling en toetst geldende procedures op validiteit. 

Wie ben jij:
Naast het zijn van een kei van een juridisch adviseur vinden we het uiteraard zeer van belang wie jij bent als persoon. Je bent creatief, flexibel en pragmatisch ingesteld. Je hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Je bent positief-kritisch en je laat je niet snel uit het veld slaan. Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en houdt alle belangen daarbij in het oog. Goed kunnen luisteren en analyseren zijn jouw kwaliteiten. Je hebt een duidelijke schrijfstijl en verliest je niet in de komma’s en de punten. Je legt goed contact maar bent soms ook onverstoorbaar. Je neemt graag het voortouw waarbij je continu blijft schakelen tussen werkbaar en juridisch kloppend. 

Je bent een groot voorstander en gebruiker van de zg. informele aanpak: bij kwesties zoek jij altijd eerst persoonlijk het contact met belanghebbenden. Om de angel er uit te halen, om iemand zijn verhaal te laten doen en om door te vragen achter de vraag met als doel zoveel mogelijk uit het procedurele te blijven. Je kunt door je diversiteit aan klanten, van veeleisende directie tot en met boze inwoner worden geconfronteerd met diverse situaties en onverwachte reacties. Je gaat hier soepel mee om en kunt makkelijk schakelen in verschillende gedrag stijlen. Je hebt een voltooide WO-opleiding Nederlands Recht, bij voorkeur privaatrecht en/of bestuursrecht. 

Wat we je bieden:
Het stadhuis van Almere vind je midden in de stad.: fantastisch centraal gelegen en dus goed te bereiken vanuit zowel Amsterdam, Utrecht of Lelystad. Binnen tref je open ruimtes, flexplekken en natuurlijk jouw collega’s. Verder bieden we je:

  • De mogelijkheid om plaats en tijdonafhankelijk te werken.
  • Een uitstekend salaris: medior max €68.000/jaar, senior max €73.000 per jaar en strateeg max €78.000/jaar.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vrij besteedbaar budget van 17.05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget, inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering, besteedt.
  • Een ruime reiskostenvergoeding voor zowel auto als OV.


Informeren en solliciteren:
Meer weten? Neem dan vooral contact op met Angelie Vrenken, teammanager, ze vertelt je graag meer. Je kan haar bereiken op 06 52 78 38 79. Op 23 en 27 mei heeft zij tijd gereserveerd in haar agenda voor het voeren van informele netwerkgesprekken. 
Is jouw interesse gewekt? Laat dan voor woensdag 15 mei je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

De kracht van het verschil:
Gemeente Almere streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Talent als basis en diversiteit als kracht. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit én de diversiteit van onze mensen. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist, Juridisch