Juridisch adviseur omgevingsrecht

‘Samen werken’ aan een levendige gemeente?

 

Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

Gemeente Bergeijk is op zoek naar een ambitieuze:

Juridisch adviseur omgevingsrecht

24 uur per week


Gemeente Bergeijk heeft ruim 18.000 inwoners. Bergeijk is een groene gemeente met een goed voorzieningsniveau en een bloeiende toeristische sector. Wij hebben grote ambities. De organisatie kenmerkt zich door een pragmatische stijl met korte lijnen naar het management en het bestuur. Een wendbare organisatie die meebeweegt met wat de omgeving van haar vraagt. De werksfeer is prettig en informeel. Er is alle ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en ontplooiing. De gemeente is volop in ontwikkeling, denkt klantgericht, betrekt burgers actief bij besluitvorming en werkt continu aan verdere verbetering van de dienstverlening. 

Wat ga je doen? 
Als jurist word je aangesproken op je vakkennis. Je bent daarbij in staat over grenzen van je eigen terrein heen te kijken om zodoende integrale advisering en hoogwaardige uitvoering te waarborgen. 
Daarnaast word je graag en vaak gevraagd naar je mening en ben je in staat om mee te denken in oplossingen. 
Je bent initiërend wat betreft nieuwe ontwikkelingen en de vertaling ervan in gemeentelijk advies. 
Je bent de specialist op het omgevingsrecht met affiniteit in milieu zaken. Samen met collega’s handel je bezwaarprocedures af in de Commissie Bezwaarschriften. Vanuit integraal denken en handelen zoek je samenwerking met andere beleidsterreinen. De op jou van toepassing zijnde kernbegrippen zijn dan ook omgevingsbewustzijn, teamspeler, communicatief en contactueel goed onderlegd, analytisch en zorgvuldig. 

Wie ben je? 
Je bent doorlopend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van omgevingsrecht en vertaalt deze naar onze organisatie. Je adviseert het bestuur en collega’s van de organisatie in zaken waarin omgevingsrecht of milieu vraagstukken spelen of pakt regie daarop en schakelt specifieke aanvullende deskundigheid hierop in. In dat laatste geval ben je degene die het advies daarin goed kan beoordelen en kan vertalen. Complexe besluiten en bezwaar- en beroepsprocedures neem je zelf ter hand. Je neemt met het team juristen van gemeente Bergeijk gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het optimaliseren van de juridische kwaliteitszorg en zo nodig het secretariaat van de Commissie Bezwaarschriften. 

Wat neem je mee? 
We zoeken een resultaatgerichte en dienstverlenende teamspeler met:

  • Een academisch denk- en werkniveau (Omgevingsrecht);
  • Ruime ervaring in dit specialisme; kennis van en/of ervaring met milieurecht is een pré.
  • Pragmatische en procesgerichte instelling;
  • Inzicht in en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
  • Je bent een goede teamspeler, weet anderen te stimuleren en te activeren en durft vernieuwende oplossingen voor te stellen;
  • Je bent communicatief en contactueel goed onderlegd, representatief en diplomatiek en weet discreet om te gaan met gevoelige informatie;
  • Je bent door resultaat en inhoud gedreven en hebt gevoel en inzicht voor omgevingsfactoren;
  • Kennis van en vaardigheden in het interpreteren en vormen van een oordeel;
  • Analytisch denkvermogen.


Wat krijg je? 
De functie wordt beloond in schaal 10. Het salaris bedraagt maximaal € 4.225 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Verder bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling door onze BErgeijk SMART Academy en een tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer. Wij bieden een tijdelijke aanstelling en bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling na 1 jaar. 

Procedure 
Nadere informatie over deze functie is te verkrijgen bij Jolanda van de Ven, hoofd van de afdeling Bedrijfsvoering en Publiekszaken, tel. 0497-551455. Sollicitaties dienen vóór 16 mei 2019 te worden gericht aan Gemeente Bergeijk, P&O, t.a.v. Britt van der Aa, onder vermelding van vacaturenummer 19.05 en ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 juni 2019. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch