Jurist Civiel recht (starter)

Over deze vacature
Wil jij als jurist zaken oplossen waar iedereen mee te maken krijgt? Wil jij leren hoe je een geschil goed uit moet vragen, hoe je om moet gaan met verschillende klanttypes en hoe je binnen een zo kort mogelijke tijd een klant kunt ontzorgen? Dan ben jij onze nieuwe collega binnen het contact center van Achmea Rechtsbijstand! Je bent telefonisch het eerste aanspreekpunt voor alle binnenkomende vragen op het gebied van Civielrecht.

Je bent een persoonlijk adviseur die de verwachting van de klant wil overtreffen. Je klant heeft een juridisch probleem. Jij beoordeelt of er polisdekking is voor de gedane melding en lost het probleem vervolgens op met je uitstekende juridische kennis en een dosis lef en creativiteit. Hierbij verplaats je je in de situatie van de klant en zorg je dat je je communicatie aanpast aan de behoefte van die klant. Dit alles doe je binnen een vastgestelde verwerkingstijd en op hoog kwalitatief niveau! Deze kwaliteit behoud je door je te blijven ontwikkelen op zowel inhoud als vaardigheden.

Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) maakt onderdeel uit van het Achmea-concern en werkt voor de labels Avéro, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis. We zijn de grootste en dé bepalende rechtshulpverlener in Nederland met locaties in Tilburg, Leiden, Apeldoorn en Leeuwarden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg.

Intake & Advies is het juridisch contact center van SAR. Hier vindt het (veelal telefonische) eerste contact met de klant plaats. Intake & Advies (ca. 150 juristen) neemt de melding aan, beoordeelt polisdekking en biedt de klant een op maat gesneden inhoudelijk advies of communiceert op heldere wijze over de verdere afhandeling van een dossier door de afdeling Algemene Juridische Zaken en Bijzondere Juridische Zaken van SAR.

Vanwege de contactomgeving, wordt op Intake & Advies gewerkt met heldere kwantiteits- en kwaliteitseisen waaraan je als medewerker moet voldoen. Binnen Intake & Advies kennen wij werkstromen als inbound, outbound en (digitale) post. Op termijn verwachten we ook de werkstroom videobellen.

Wat jou uniek maakt als Jurist Civiel recht (starter)

Als Jurist Civiel recht:

 • Heb je minimaal een afgeronde studie HBO rechten (geen MER of SJD);
 • Is relevante kennis en ervaring van consumenten- en verbintenissenrecht een pré;
 • Maak je een bewuste keuze voor het werken in een contact center met een roosterprotocol;
 • Vind je het een uitdaging om met targets te werken;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en goede beheersing van de Nederlandse taal.
   

Competenties: Laat ons weten over welke competenties jij beschikt, die aansluiten bij de persoonlijk adviseur die wij zoeken. Tevens ben je bereid tot het volgen van aanvullende opleidingen en vaardigheidstrainingen. Ook ben je in staat om te werken volgens de vastgestelde normen binnen de afdeling Intake & Advies. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Wegens het dynamische karakter van deze functie ben je proactief en flexibel ingesteld. Je werkt binnen het roosterprotocol dat actief is op de afdeling.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Wat wij bieden
Wij bieden een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris.

Je start op het rechtsgebied civiel recht met een interne opleiding en vaardigheidstraining. Wanneer je op dit rechtsgebied naar wens functioneert, word je opgeleid voor een tweede rechtsgebied. Hiernaast hebben we aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling.

Het betreft een functie voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week, in overleg is het mogelijk om parttime te werken (minimaal 24 uur per week). De standplaats is Tilburg. Wij bieden een jaarcontract, met een startsalaris van € 2350,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Op het moment dat je voldoet aan de kwantiteits- en kwaliteitseisen, is het in overleg mogelijk om thuis te werken.

De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

 • Een korte telefonische kennismaking;
 • Een online persoonlijkheids- en intelligentietest;
 • Sluit de uitkomst van de test aan bij wat wij zoeken? Dan volgt er een gesprek waarin we de persoonlijk adviseur in jou graag beter leren kennen!
 • Een arbeidsvoorwaardengesprek;
 • Een Pre Employmentscreening is een vast onderdeel van de selectie.


Graag ontvangen we van jou een motivatiebrief waarin je beschrijft waarom je wil werken als jurist bij Stichting Achmea Rechtsbijstand, wat je kennis en ervaring met civiel recht is en wat jouw toegevoegde waarde voor ons zal zijn. We starten op 3 juni 2019 met een groepje nieuwe medewerkers. We vragen jou om in je motivatiebrief ook op te nemen vanaf wanneer je beschikbaar bent. Houd er rekening mee dat je de eerste 2 maanden beschikbaar bent. Waarvan de 1e maand fulltime in verband met het interne opleidingstraject. Vanaf de 2e maand ga je zelfstandig aan de slag.

Naast een motivatiebrief ontvangen we natuurlijk ook graag jouw cv en jouw cijferlijst van het laatste studiejaar. Jouw cijferlijst kun je toevoegen aan het bestand van je brief of cv. 

Tenslotte is het belangrijk dat je binnen een straal van 1 uur reistijd van Tilburg woont inclusief files.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Diego Rodenbecher, Campus Recruiter, op (06) 8305 5368 / diego.rodenbecher@achmea.nl, of solliciteer direct via de ''Solliciteer'' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Financiele dienstverlening, Jurist