Bedrijfsjurist

Dag en nacht Drents drinkwater uit de kraan. Voor een half miljoen mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van waterbedrijf WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk product. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend. Wij zijn op zoek naar een

Bedrijfsjurist 

32 uur per week

Hou jij van het oplossen van  juridische vraagstukken op een breed terrein? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In verband met zwangerschapsverlof zoeken we tijdelijk een nieuwe collega voor een ruime periode van 1 juli 2019 tot begin januari 2020. Samen met de bestuurssecretaris, die ook de rol van compliance officer vervult, geef je invulling aan de diverse bedrijfsjuridische vraagstukken. In de dagelijkse praktijk werk je veel samen met directie en management.

De functie van bedrijfsjurist is belegd binnen de sector Strategie & Kwaliteit. Binnen deze sector zorgen wij samen voor de beste kwaliteit van ons drinkwater, nu en in de toekomst.

Wat ga je doen?

In de breedste zin van het woord ga je je bezighouden met alle voorkomende bedrijfsjuridische zaken.

  • Opstellen, controleren en beëindigen van contracten in overleg met de sectoren;
  • Formuleren van uitgangspunten en het ontwikkelen van beleid op het gebied van juridische zaken en verzekeringstechnische aangelegenheden;
  • Beheren van de totale verzekeringsportefeuille;
  • Zorgen voor (samen met compliance officer) het in compliance zijn van de organisatie
  • Begeleiden management bij juridische geschillen;
  • Adviseren en begeleiden bij arbeidsrechtelijke vraagstukken in samenwerking met de afdeling HRM;
  • Adviseren management team (gevraagd en ongevraagd) en werkt nauw met hen samen
  • Vraagbaak voor de directie en personeel;
  • Intermediair bij het inschakelen van advocaten en fiscalisten.

Wat breng je mee?

Een juridische achtergrond in de vorm van een afgeronde hbo-rechten opleiding of universitaire opleiding Nederlands recht met enkele relevante jaren werkervaring.

In deze rol is het van belang dat je beschikt over een sterk analytisch vermogen en een pragmatische werkhouding, je kunt complexe vraagstukken snel en doortastend analyseren en komt daarin met helder advies. We zoeken een teamspeler die sterk in zijn of haar schoenen staat en weet wat er in de organisatie speelt. Andere competenties waar wij veel waarde aan hechten zijn proactiviteit, integriteit en besluitvaardigheid.

Vanzelfsprekend heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wat biedt WMD?

Een uitdagende functie voor de duur van 6 maanden met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, eigen creativiteit en zelfstandigheid in een prettige werkomgeving. Een bruto maandsalaris van maximaal €4.945,-- bruto per maand  bij een fulltime dienstverband (schaal K, cao WWB). Bovenop het salaris is een flexibel arbeidsvoorwaarden budget opgenomen van ruim 20% waar je zelf invulling aan kunt geven. Ook kent WMD goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een employabilitybudget. De vaste werkplek is Assen. 

Meer informatie?


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Meijeringh, bestuurssecretaris op 0592 - 854 451. Je kunt direct online solliciteren en een cv en motivatiebrief meesturen. We ontvangen je reactie graag uiterlijk zondag 7 juni 2019. Druk hiervoor op de solliciteerbutton.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Energie/Water/Afval, Legal Counsel