Juridisch Adviseur

Vlissingen is een maritieme stad in hart en nieren. Het ligt daar waar de Schelde, de drukst bevaren rivier van Europa, de Noordzee instroomt. Samen met Terneuzen is Vlissingen de 3e havenstad van Nederland. Nergens anders in Nederland heb je het gevoel dat de enorme zeeschepen zo over je voeten kunnen varen. De havens, handel, industrie, studenten en de vele inwoners die oorspronkelijk uit andere landen komen, maken Vlissingen kleurrijk en internationaal. De gemeentelijke organisatie is als de stad zelf: no-nonsens, direct, open en kleurrijk. Bij de gemeente werken mensen die weten wat ze kunnen en weten waar ze het voor doen. Velen raken verslingerd aan Vlissingen en de zee en willen er nooit meer weg. Wie weet geldt dit ook voor jou! 
 

Voor het team Advies zijn we op zoek naar een:

Juridisch Adviseur

(0,9 fte)


Jij laat je graag verrassen door interessante vraagstukken
Jij weet de weg in het land van wet- en regelgeving. De laatste updates heb je al lang en breed bestudeerd. Je staat te popelen om ons met jouw kennis gevraagd en ongevraagd advies te geven. Vonnis: baan gevonden! 

Wat ga je doen 
Als Juridisch adviseur deins je niet terug voor een dossier meer of minder. Het juridisch plaatje moet kloppen. Daarover adviseer je het bestuur en je collega’s. Je zoekt uit of nota’s en andere documenten van de afdelingen hier ook aan voldoen. Wijzigingen binnen de regelgeving weet je zonder problemen door te voeren. Natuurlijk neem je daar de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet in mee. In bezwaar- en beroepsprocedures kun jij je mannetje staan en vertegenwoordig je het college. Je neemt deel aan beleidsprojecten en weet hoe je beleidsmaatregelen moet voorbereiden en implementeren. 

Wie ben jij

  • Je bent een goede match met onze kernwaarden klantgericht, samenwerken, transparantie en vakmanschap.
  • Je hebt een juridische opleiding op minimaal hbo niveau afgerond.
  • Bestuurlijke processen kun je goed volgen.
  • Je hebt brede kennis en ervaring op het gebied van privaatrecht en/of publiekrecht.
  • Je bent enthousiast om de bezwaarschriftencommissie als secretaris te ondersteunen.


Wat vinden je collega’s
Binnen de organisatie en ons team is volop ruimte voor eigen inbreng. Je komt terecht in een leuk team met enthousiaste en betrokken collega’s! – Team Advies

Wat biedt wij
Wij bieden een salaris van maximaal € 4.541,-- bruto (functieschaal 10A) per maand, met op termijn een uitloop naar € 4.859,-- bij een 36-urige werkweek. Daarnaast bouw je een budget op van 17,05%. Neem je naast je standaard verlof graag wat extra vrij? 
Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of een fiets. Je werktijden deel je zelf in en ook voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden. 

Actie
Geef je carrière een Vlissingse vlucht en solliciteer uiterlijk 27 mei 2019 via onze sollicitatiepagina.

Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Jaap van der Heide, teamleider Advies (telefoonnummer 0118-487297) of Engelien Ruissen, Juridisch adviseur (telefoonnummer 06-11918534). 

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. 
De selectieprocedure zal eerst met interne kandidaten en daarna met externe kandidaten worden doorlopen.


Planning
De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 4 juni 2019. Handig om rekening mee te houden in je agenda. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Juridische Advisering, Juridisch Advies, Jurist, Adviseur, Juridisch, Gemeente Vlissingen, Overheid, Gemeente, vacature Vlissingen
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist, Juridisch, Overheid