Bedrijfsjurist

Ben je een ervaren jurist met een passie voor ondernemingsrecht en contractenrecht en interesse in intellectueel eigendomsrecht? En spreekt het jou aan om te werken in een dynamische omgeving waarin je jouw juridische kennis inzet om innovaties naar de markt te brengen, waardoor je direct impact kan hebben op (de gezondheidszorg van) velen? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie van (bedrijfs)jurist bij Utrecht Holdings.

 

Wie zijn wij?

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Beide organisaties hebben als kerntaken: onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en kennisvalorisatie. Wij richten ons als Utrecht Holdings op deze laatste kerntaak, door het naar de maatschappij brengen van academische onderzoeksresultaten vanuit een commercieel perspectief.

Wij ondersteunen wetenschappers en medewerkers bij het beschermen van hun vindingen en  verstrekken in dat kader licenties aan externe partijen. Onze bijzondere expertise ligt op het vlak van BioTech, MedTech en software (o.a. AI en big data). We richten regelmatig, vaak met externe partijen, nieuwe bedrijven (spin-offs) op, voortkomende uit de beide kennisinstellingen. Dit alles doen wij met een team van business developers, investment managers en juristen.

 

Zie voor meer informatie:

https://www.utrechtholdings.nl

https://www.uu.nl/onderzoek/samenwerken/kennisvalorisatie

https://www.umcutrecht.nl/en/Research

 

Functieomschrijving

In deze functie werk je bij Utrecht Holdings in een team van 3 juristen. Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden liggen op het gebied van het ondernemingsrecht en contractenrecht. Je werkt met de investment managers en de business developers van Utrecht Holdings samen bij het opstellen, beoordelen en onderhandelen van verschillende transactiedocumenten en overeenkomsten. Denk hierbij aan term sheets, NDA’s, participation, shareholders’, loan en management agreements maar ook overeenkomsten waarin intellectuele eigendom een prominente rol heeft, zoals licentie- en samenwerkingsovereenkomsten. Bij de oprichting van en advisering aan spin-offs richt jij je op alle ondernemingsrechtelijke aspecten.

Tevens fungeer je als liaison officer tussen Utrecht Holdings en het UMC Utrecht, waar je actief samenwerkt met het team van juristen aldaar.

Je bent in staat om praktische oplossingen aan te dragen voor juridische problemen en kunt hierover duidelijk en overtuigend communiceren. Of het nu gaat om het oprichten van een spin-off, om de vercommercialisering van octrooien of software via een licentie, of om het opstellen en bewaken van beleid, je werkt altijd samen met verschillende partijen wier belangen en relaties je goed in het oog moet houden c.q. behartigen.
Je komt in contact met personen uit alle hoeken en lagen van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht (onderzoekers, managementteamleden en juristen). Ook heb je geregeld contact met externen, zoals advocaten, juristen, notarissen, investeerders en ondernemers. Je zult je bewegen in een uitdagende, complexe omgeving met diverse stakeholders.

 

Degene die wij zoeken past in onderstaand profiel:

  • Afgestudeerd WO-jurist met tenminste 4 jaar relevante werkervaring, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en contractenrecht;
  • Veel ervaring met het opstellen van corporate contracten;
  • Ervaring met of interesse in intellectueel eigendomsrecht en licentieverlening;
  • Affiniteit met de zorgsector en wetenschappelijk onderzoek.

 

Wat we bieden:

  • Een aanstelling voor 3 à 4 dagen per week, in eerste instantie voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden conform CAO Universitair Medische Centra (afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 3.706 en maximaal € 5.086 bruto per maand bij een fulltime 36-uurs dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%);
  • Een dynamische en veelzijdige wereld met de ambitie om innovaties naar de markt te brengen;
  • Een werkomgeving waarin je een hechte relatie kunt opbouwen zowel met het team van Utrecht Holdings als met de collega’s in het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht;
  • Een uitdagende wereld waar het gaat om het sluiten van een evenwichtige, zakelijke deal met respect voor de risico’s en belangen van diverse partijen. 

 

Aanvullende informatie en solliciteren:

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je motivatie met CV vóór maandag 27 mei a.s. naar secretariaat@utrechtholdings.nl

 

Voor vragen of meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Raoul Linschoten, senior company lawyer / investment manager, via raoul.linschoten@utrechtholdings.nl of op telefoonnummer 030–253 5968.

 

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 6 juni.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Gezondheidszorg/Welzijn