Advocaat-stagiair IE, ICT en Privacy

Advocaat-stagiair Intellectuele Eigendom, ICT & Privacy
standplaats: ’s-Hertogenbosch

In deze functie draai je zo snel mogelijk volwaardig mee in de Business Unit IE, ICT en Privacy. Je ervaart een grote diversiteit aan vraagstukken. Zo leer je het vak écht.

Zo kom je het beste tot je recht als advocaat-stagiair IE, ICT en Privacy

Als advocaat-stagiair IE, ICT en Privacy zal je werkzaam zijn in een praktijk met uitdagende vraagstukken, die afkomstig zijn van een grote diversiteit van nationale en internationale bedrijven en instellingen. De advocaten van de Business Unit IE, ICT & Privacy zijn ieder gespecialiseerd in één of meerdere gebieden die onder het IE-recht in de brede zin van het woord vallen, zoals het merken-, auteurs-, octrooi-, modellen- en handelsnaamrecht. Een deel van de advocaten is ook bij uitstek deskundig op het gebied van ICT-recht en nieuwe media. Daarnaast is een aantal van de advocaten van deze Business Unit gespecialiseerd op het gebied van het privacy-recht. Deze specialisten adviseren over privacyvraagstukken en beoordelen onder meer welke stappen bedrijven en instelling moeten zetten om compliant te blijven of te worden. 

Met hun kennis en ervaring zijn onze advocaten thuis in de specifieke procespraktijk van het Intellectuele Eigendom. Deze praktijk kenmerkt zich doordat er vaak snel wordt geprocedeerd via kort geding-procedures. Maar uiteraard vormt ook het verstrekken van advies een belangrijk onderdeel van de praktijk.

Je zult de rechtsgebieden in al haar facetten leren kennen, waarmee jouw leercurve net even wat steiler wordt.

Je kunt je optrekken aan onze experts binnen én buiten het vakgebied (we kennen zo’n 20 specialisaties binnen ons kantoor). Daardoor ontwikkel je jezelf als specialist, maar kun je ook goed verbanden leggen met het grotere plaatje. Dat maakt jou niet alleen een betere advocaat. Maar onze cliënten waarderen dit ook enorm!

Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiair die aantoonbare affiniteit heeft met tenminste een deel van de hierboven genoemde rechtsgebieden en die zich in die rechtsgebieden verder wil bekwamen. 

Jouw kwaliteiten

Dat je een voorliefde dient te hebben voor het intellectueel eigendomsrecht, het ICT-recht en/of privacyrecht, mag duidelijk zijn. Doordat je bij ons gelijk veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt, is het erg belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren. Meerdere projecten goed naast elkaar managen is voor jou dan ook niet moeilijk.

Daarnaast herken je jezelf in deze punten:

  • Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels, maken onze cliënten blij;
  • Je kan goed ‘levelen’ met collega’s en cliënten. Professionaliteit, ondernemerszin en gevoel voor verantwoordelijkheid en diplomatie zijn daarbij de basis;
  • Je bouwt aan je eigen carrière én het succes van de praktijk. Gevoel voor teamspirit, relatiebeheer en commercie is daarbij noodzakelijk.

Het speelveld

Je vervult een hybride rol binnen de Business Unit IE, ICT en Privacy en bent nauw betrokken bij allerlei soorten dossiers. Je adviseert en procedeert. Daarnaast draag je bij aan de totale ontwikkeling van onze praktijk. Kortom; uitdagingen genoeg. Je kunt rekenen op een team waarmee je hard samenwerkt, maar waarmee je ook samen geniet, van een gewonnen zaak, de informele sfeer op kantoor of een van de feestjes.

Waarom Holla?

Wij bevinden ons in de top 30 van Nederlandse advocatenkantoren en hebben specialisten op meer dan 20 rechtsgebieden in huis. Onze klantenkring is divers en verspreid over heel Nederland. Zo hebben we klanten actief in allerlei verschillende branches. Door het aantrekkelijke formaat van ons kantoor en de diversiteit van onze cliënten gaan diepgang en variatie hand in hand. 

We bieden je naast de beschreven uitdagingen en ontwikkelkansen een goed arbeidsvoorwaardenpakket en een prettige unieke werksfeer (al zeggen we het zelf). Ben je overtuigd?

Reageer dan direct op deze vacature!

Reageren

Stuur jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) via onze website www.werkenbijholla.nl. Direct solliciteren? Klik op de solliciteerbutton.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan de afdeling HR via telefoonnummer 088 – 440 24 00 of mail naar hr@holla.nl.

De inschrijving voor deze vacature sluit 3 juni 2019.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocaat, Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e)