Auteursrechtenexpert

Het Centre for Digital Scholarship (CDS) van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt 

Auteursrechtenexpert

De werkzaamheden

Het Centre for Digital Scholarship (CDS) zoekt een auteursrechtenexpert die onderzoekers van de Universiteit Leiden ondersteunt bij auteursrechten. Bij het maken, publiceren en hergebruiken van een artikel, paper, boek en onderzoeksdata speelt auteursrecht altijd een rol. U informeert, adviseert en traint de Leidse onderzoeksgemeenschap en levert actief een bijdrage aan nieuwe dienstverlening op dit gebied. Het CDS is onderdeel van de Universitaire Bibliotheken Leiden en verleent diensten rondom onderzoeksgegevens, FAIR data, Open Access, Open Science en het gebruik van digitale data in nauwe samenwerking met faculteiten en andere organisatieonderdelen. 

Tot uw werkzaamheden behoren:

 • Bijdragen aan een goede informatievoorziening rondom auteursrechten; 
 • Vragen van individuele onderzoekers, onderzoeksteams en ondersteuners beantwoorden; 
 • Advies geven over auteursrechten; 
 • Voorlichtingsbijeenkomsten, (maatwerk) trainingen en workshops verzorgen;
 • Vertalen van ontwikkelingen op het gebied van auteursrechten naar nieuwe diensten.

Uw profiel

 • Doctoraal of MA in de Rechtsgeleerdheid;
 • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van auteursrechten, open access en licenties;
 • Bekendheid met het onderwijs- en onderzoeksproces;  
 • Adviesvaardigheden en aantoonbare didactische vaardigheden;
 • Communicatief vaardig, analytisch sterk, klantgericht, resultaatgericht en flexibel;
 • Interesse in en aantoonbare ervaring met technologische innovatie; 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Onze organisatie

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen.

Zie voor meer informatie https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl/.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren mogelijk uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal  € 3.637,-- maximaal € 4.978,-- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime aanstelling. 

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie 

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Laurents Sesink, Hoofd Centre for Digital Scholarship, telefoon: 071 527 4730 of per e-mail: l.b.j.sesink@library.leidenuniv.nl

Solliciteren

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 4 juni 2019 worden verstuurd. Druk hiervoor op de gele solliciteerbutton.

De eerste ronde met gesprekken vindt plaats op 13 juni. De tweede ronde vindt plaats op 20 juni. U wordt vriendelijk verzocht beschikbaar te zijn in deze periode


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Universiteit/HBO Onderwijs