Jurist 32 - 40 uur

Horeca Maatwerk is het totaal adviesbureau voor horeca vraagstukken. Wij zijn er voor ondernemers, organisaties, gemeentelijke instanties en verenigingen, die horeca expertise willen inzetten op het moment dat zij het nodig hebben. Horeca Maatwerk gaat verder waar anderen stoppen om een individuele (bedrijfs-)doelstelling te behalen of probleemstelling op te lossen.

Wij hebben horecaexpertise op onze afdelingen juridisch advies, bedrijfsadvies en verenigingsmanagement. Het team bestaat uit gekwalificeerde advocaten, juristen, mediators, fiscalisten en bedrijfsadviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht, financiering, waardebepaling en haalbaarheidstoetsing in de horeca. Deze kennis en ervaring wordt tevens gedeeld in de vorm van cursussen en workshops.

Kom jij ons team versterken? Voor het team Juridische Zaken van Horeca Maatwerk zijn wij op zoek naar een:

Jurist 32 - 40 uur

Juridische Zaken maakt onderdeel uit van Horeca Maatwerk. Met drie collega-juristen en twee advocaten wordt juridisch advies en bijstand verleend aan horecaondernemers (voornamelijk leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De betaalde juridische dienstverlening van Horeca Maatwerk vormt een aanvulling op de eerstelijnsdienstverlening van de afdeling KHN Advies en 32 regiomanagers, waarmee nauw wordt samengewerkt. Daarnaast wordt intern geadviseerd aan het bedrijf, aan de vereniging KHN en diverse andere (interne) stakeholders.  

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een pragmatische en initiatiefrijke jurist met gevoel voor politieke verhou­dingen én commercie. Aangezien je werkt met ondernemers, collega’s en verenigingsbestuur­ders in een veelzijdige omgeving, zijn flexibiliteit en empathisch vermogen een must. Hier staat tegen­over dat je werkt met een hoge mate van zelfstandigheid en ruime mogelijkheden krijgt om eigen initiatieven te ontplooien en jezelf te ontwikkelen.

Als jurist bij Horeca Maatwerk maak je het juridisch speelveld voor horecaondernemers begrijpelijk en toegankelijk. Je bent in staat op verschillende niveaus te schakelen en je denkt na over grotere verbanden dan alleen het dossier op je bureau. Je werkt samen in een collegiaal team vanuit het kantoor in Woerden, waarin een specifieke bijdrage van je wordt verwacht op tenminste het huurrecht, arbeidsrecht of (horeca-specifiek) bestuursrecht.

De competenties waar wij naar op zoek zijn:
Proactief, ambitieus, commercieel, empathisch, pragmatisch, communicatief vaardig en daadkrachtig.

Wat vragen wij?

  • Doctoraal of Master Nederlands recht; 
  • Minimaal drie jaar werkervaring in de juridische dienstverlening, met tenminste aantoonbare (proces)ervaring op één of meer van de genoemde rechtsgebieden;
  • Je bent uitdrukkelijk bereid en enthousiast om je ten minste ook verder te ontwikkelen binnen het horeca-gerelateerde bestuursrecht; denk daarbij aan geschillen omtrent handhaving, evenementen, terrassen, de Drank-en Horecawet, geluidsoverlast, exploitatievergunningen en (spoed-)sluitingen, maar ook aan (bredere) discussies over omgevingsvraagstukken/bestemmingsplan en beleidsregels;
  • Affiniteit met het ondernemerschap;
  • Kennis van de ontwikkelingen en wet- en regelgeving met betrekking tot de horecabranche, of bereidheid je hierin te verdiepen;
  • Zelfstandig en ook in teamverband kunnen werken;
  • Afgeronde beroepsopleiding advocatuur strekt tot aanbeveling, of een vergelijkbare opleiding voor bedrijfsjuristen.

 

Wat bieden wij?

Werken bij Horeca Maatwerk betekent een afwisselende en uitdagende functie in een prettige werkomgeving met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (denk hierbij voor een fulltime dienstverband aan 25 vakantiedagen, 13 ADV-dagen en een premievrij pensioen). Horeca Maatwerk is een dynamische organisatie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Zo kun jij persoonlijk groeien terwijl je het verschil maakt voor onze cliënten. Je gaat een bijdrage leveren aan een bedrijf waar getalenteerde, ambitieuze en betrokken mensen met energie, expertise en passie nauw met elkaar samenwerken in een open en collegiale werkomgeving. Wij investeren ook in jou! Wij bieden goede vakinhoudelijke begeleiding om je (verder) te specialiseren in jouw vakgebied en in het bijzonder horeca-specifieke wet- en regelgeving.

 

Solliciteren?

Stuur dan uiterlijk woensdag 14 juni 2019 een mail met CV en motivatie naar Lucia Makkink via de gele solliciteerbutton. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Paulien van Hilten, Manager Juridisch Advies: 06-23128346.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Horeca, Jurist, Juridisch