Legal Counsel / Bedrijfsjurist

Legal Counsel / Bedrijfsjurist

Bright River is op zoek naar een gedreven, enthousiaste allround legal counsel/ bedrijfsjurist voor het hoofdkantoor in Haarlem.

Wie zijn wij?
Bright River is een jonge, snelgroeiende onderneming gespecialiseerd in het in grote hoeveelheden bewerken van professionele productfoto’s met kantoren in New York (Verenigde Staten), Chennai (India), Dhaka (Bangladesh) en Haarlem (Nederland).
Bright River is opgericht in 2006 in Haarlem en bedient een breed scala aan klanten in de (r)etail sector. Als je wel eens online hebt gewinkeld, heb je ons werk hoogstwaarschijnlijk al eens gezien. Bright River helpt online (r)etailers bij het optimaliseren van hun visual content om inspirerende online winkelervaringen te kunnen creëren die resulteren in hogere conversies en lagere retourzendingen. We passen machinaal leren en geavanceerde technologieën toe om de efficiëntie in beeldbewerking, videobewerking en 3D-modellering te verhogen. Met 750 werknemers in vijf kantoren verspreid over drie continenten wereldwijd, bedient Bright River klanten over de hele wereld met een sterke positie in de Verenigde Staten.

Wat is je missie?
Als moderne juridische professional heb je meer dan alleen juridische inhoud. Je minimaliseert de blootstelling van het bedrijf aan juridische risico's en behartigt de  bedrijfsbelangen in onderhandelingen. Je ziet toe op compliance vraagstukken op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en je coördineert intern alle juridische arbeidsaangelegenheden. Je richt de juridische processen en documentatie zo goed mogelijk in met zo hoog mogelijke kwaliteit en, last but not least, je onderhoudt contact met alle relevante spelers, zowel intern als extern. Kortom, een zeer veelzijdige juridische functie met veel ruimte voor eigen initiatief.  

Een aantal taken die onder je verantwoordelijkheid vallen:  

 • Onderhandelen met onze Fortune 500 klanten, leveranciers en strategische partners.
 • Fungeren als juridisch sparringpartner voor de board, het management team en je (sales) collega’s.
 • Opstellen, controleren, aanpassen en uit-onderhandelen van klant- en leverancierscontacten voor de diverse internationale entiteiten.
 • Monitoren, in werking stellen, verbeteren en handhaven van het compliancebeleid (privacy, CSR, etc).
 • Legal management: je ontwikkelt en handhaaft een juridisch beleid waarin juridische processen zo goed mogelijk worden ingericht met zo hoog mogelijke juridische kwaliteit.
 • Beheer en management van inhouse arbeidsrechtelijke kwesties voor alle entiteiten.
 • Vastleggen van en advisering over overige juridische aangelegenheden (samenwerkingen, partnerships, aandeelhouders- en bestuursbesluiten, etc).
 • Onderhouden van het contact met de huisadvocaten van onze vestigingen in New York (Verenigde Staten), Chennai (India) en Dhaka (Bangladesh).


Hoe onderscheidt je je van de rest?

 • Je hebt een relevante Master in combinatie met tenminste 5 jaar relevante ervaring in een internationale omgeving en kennis van het Nederlandse recht.
 • Je hebt het vermogen om complexe juridische zaken voor al je gesprekspartners begrijpelijk te maken.
 • Concrete ervaring in het contractenrecht en het voeren van onderhandelingen met (internationale, met name Amerikaanse) grote bedrijven.
 • Je bent oplossingsgericht en hebt het vermogen om creatieve oplossingen te vinden die voor alle betrokken partijen bevredigend zijn.
 • Je hebt een sensitieve antenne en inlevingsvermogen voor cultuurverschillen en uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent efficiënt, gestructureerd en goed georganiseerd.
 • Je hebt een uitmuntende beheersing van het Engels, in woord en geschrift.


Wat bieden wij?

 • Veel ruimte voor ontwikkeling en leren on-the-job onder uitstekende omstandigheden en de keuze om 3 of 4 dagen per week te werken.
 • De kans om deel uit te maken van een internationaal team van gepassioneerde, hardwerkende professionals die ook weten hoe wanneer ze moeten ontspannen
 • Een geweldige werkplek in hartje Haarlem met gecaterde lunches, vers fruit en een goed gevulde koelkast;
 • Goede arbeidsvoorwaarden;
 • Een goede training en intensieve begeleiding tijdens je inwerkperiode.


Werken bij Bright River?
Dat is fantastisch! Het is werken in een hele internationale omgeving. Een omgeving waar veel ruimte is om te leren. Wij zijn echt een team. De sfeer is relaxed, open, energiek en professioneel. We werken met zijn allen aan hetzelfde doel: het beste beeldbewerking bedrijf van de wereld te zijn.
Naast hard werken doen we ook veel leuke dingen met elkaar. De vrijdagmiddagborrel, het 2-maandelijkse bedrijfsuitje (dan doen we wat leuks, dus geen vlotten bouwen of touwtrekken voor het teamgevoel) en als hoogtepunt het jaarlijkse team-event waarbij alle mensen van onze internationale kantoren naar Haarlem komen. Dan maken we met zijn allen plannen voor de toekomst en vieren we de resultaten van het afgelopen jaar.

Solliciteren doe je via het online sollicitatieformulier!

Acquisition is not appreciated.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Juridisch