Senior HR Business Partner/ WO Arbeidsrecht

UW organiseert en ontwikkelt werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van en voor de regio Utrecht. Vanuit UW zijn er vele medewerkers gedetacheerd bij verschillende organisaties in de regio. Daarnaast verzorgen we dienstverlening op het gebied van Groenvoorziening, Flora en Schoonmaak. We hebben een mooie leer- en productieomgeving voor Metaalbewerking en Montage. Voor medewerkers die aangewezen zijn op een beschutte werkomgeving bieden wij productiewerk.  

UW is vol op in beweging naar een compacte, lenige organisatie, waarbij inclusief adviseren en organiseren centraal staat. Het recent vastgestelde Ondernemingsplan UW 2018 – 2022 is hierin leidend. Proactief adviseren, inspireren en uitdagen van het management op P&O thema’s die bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van UW. Word jij hier enthousiast van? Dan is UW op zoek naar jou.  

 

De afdeling P&O van UW zit midden in een ontwikkeltraject. De afdeling is zich aan het ontwikkelen van een uitvoerende afdeling naar een lenige aanjagende, ontwikkelende en adviserende rol voor directie, management en medewerkers. Bij deze richting past het werken in rollen, gericht op strategie en beleid implementatie, transitie begeleiding, medewerkers betrokkenheid en ontwikkeling en administratieve efficiëntie. Door te werken in verschillende rollen fungeert het P&O en KAM Adviesteam als ankerpunt van verandering naar de leidinggevenden binnen UW. 

 

Ter ondersteuning van onze HR-afdeling zijn wij op zoek naar een:
 
Senior HR Business Partner/ WO Arbeidsrecht – 36 uur per week
Utrecht
  
Als HR Business Partner fungeer je als business partner voor UW. In deze rol ben je het aanspreekpunt en de adviseur voor alle bedrijfsonderdelen van UW, Directie/MT, Metaal, Verpakken, Diensten, Arbeidsintegratie en Financiën/ICT/Facilitair. Als HR Business Partner heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Het proactief (gevraagd en ongevraagd) adviseren, begeleiden en ondersteunen van managers op diverse gebieden; werving & selectie, doorstroom en uitstroom van personeel, vaststellingsovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen, cao’s en arbeidsvoorwaardenregelingen, OR en georganiseerd overleg, ontwikkeling, ziekteverzuim, conflicthantering en strategische personeelsplanning.
 • Je signaleert verbeterkansen binnen de organisatie en creëert hiervoor draagvlak bij managers. Je coacht en adviseert managers om gewenste transities door te voeren.
 • Je bent zeer service gericht en dienstverlenend, stressbestendig en wendbaar, je staat midden in de organisatie en bent dé vraagbaak voor HR gerelateerde zaken voor de directie en management.
 • Jouw kennis van het arbeidsrecht én jouw visie op HR zorgen ervoor dat je altijd een passende oplossing vindt voor de dagelijkse uitdagingen.
 • Bij het geven van advies en het formuleren van oplossingen denk je altijd aan zowel de organisatiedoelstellingen en de individuele doelstellingen van de medewerkers.
 • Je ondersteunt intern lopende HR-projecten.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een WO diploma Nederlands Recht, met als specialisatie arbeidsrecht.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je beschikt over een goede actuele kennis van het arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht.
 • Kennis van Participatiewetgeving is een pré.
 • Je bent een gedreven teamspeler met een stevige persoonlijkheid en relativeringsvermogen.
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk, communicatief zeer sterk.
 • Bij voorkeur woon je in de omgeving van Utrecht.
 • Je bent flexibel en hebt gevoel voor omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

UW biedt een passend pakket aan arbeidsvoorwaarden, afhankelijk van ervaring is de salariëring gebaseerd op CAR UWO S10A-S11 van de cao UW Personeels B.V.

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Fréderique Koetsier, Manager P&O, Beleid en Advies, tel 06 10424831.

Reageren op deze vacature kan tot en met 6 juni 2019 via sollicitaties@uw.nl

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsleven, Bedrijfsjurist