Fulltime beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden

Het Verbond van Verzekeraars zoekt een

Fulltime Beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden (32- 38 uur)

Werk jij mee aan het vormgeven van collectieve arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid voor de verzekeringsbranche?

Jouw afdeling

De afdelingen Algemene Beleidszaken, Leven/Inkomen en Schade zijn de drie beleidsafdelingen van het Verbond. De afdeling Algemene Beleidszaken (ABZ) speelt een centrale rol bij onderwerpen die voor alle verzekeraars van belang zijn, zoals arbeidsvoorwaarden, consumentenbeleid, toezicht, distributie, privacy, mededinging, financieel-economische zaken en onderwijs.

Jouw functie

Als beleidsadviseur signaleer je relevante ontwikkelingen, ontwikkel je standpunten en strategieën binnen jouw aandachtsgebied. Je ondersteunt commissies en werkgroepen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van het bestaande relevante netwerk en eventuele uitbreiding ervan. Verder draag je in samenwerking met onze afdeling Communicatie zorg voor het voeren van een effectieve lobby en het proactief bedenken van de juiste benadering van media in brede zin. 
 

Jouw aandachtsgebieden zijn arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid voor de verzekeringsbranche. Binnen het dossier arbeidsvoorwaarden ondersteun en adviseer je samen met je directe collega de werkgeversorganisatie, vakbonden, relevante besturen, commissies en werkgroepen. Je voert het sectorale cao-secretariaat, adviseert (juridisch) bij (de totstandkoming van de) cao’s en vertaalt wet- en regelgeving in praktische handvatten. Daarnaast geef je vorm aan projecten die voortkomen uit de cao- afspraken. Diverse onderwerpen komen aan de orde zoals beloning, pensioen, inzetbaarheid en arbobeleid. Daarnaast ben je waar nodig ook inzetbaar op andere onderwerpen.  

 Jouw kenmerken

  • Afgeronde academische opleiding Nederlands recht met specialisatie arbeidsrecht
  • Minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van beleidswerk en (collectieve) arbeidsvoorwaarden
  • Goed kunnen plannen en meerdere ballen tegelijk in de lucht houden
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
  • Je benadert problemen vanuit verschillende invalshoeken en komt snel tot de kern van de zaak
  • Je bent initiatiefrijk, flexibel, resultaat- en klantgericht
  • Analytisch vermogen en een positief kritische instelling
  • Maatschappelijke belangstelling en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • Gericht op goede samenwerking met je collega

Ons aanbod
Het Verbond van Verzekeraars is een organisatie die midden in de maatschappij staat en zich kenmerkt door een prettig werkklimaat. De functie van beleidsadviseur is uitdagend door de vele contacten op hoog niveau en de grote eigen verantwoordelijkheid. De functie kan op medior (max. € 5.673) of senior (max. € 6.752) niveau worden ingevuld, salaris afhankelijk van kennis en ervaring. Verder biedt het Verbond goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid tot thuiswerken, vaste 13e maand en vakantiegeld over 13 maanden, flexibele werktijden, prima pensioenregeling (middelloonregeling), een ruim aantal vakantiedagen, goede bereikbaarheid met OV en auto (parkeergarage onder het kantoor) en uitstekende ontwikkelings- en  opleidingsmogelijkheden. 

Interesse?
Voldoe je aan dit profiel en wil je deze uitdaging aangaan, dan zien wij je sollicitatie graag vóór dinsdag 28 mei tegemoet. Je kunt je brief met CV via de solliciteerbutton sturen ter attentie van Esther Bos, adviseur P&O. Meer informatie over het Verbond en onze arbeidsvoorwaarden is te vinden op www.werkenbijhetverbond.nl. Voor nadere inlichtingen over de functie kun je bellen met Eurydice Janga, Teamcoördinator gedrag & arbeidsvoorwaarden ABZ, telefoon 070-3338679.

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger van de verzekeringsbranche midden in de actualiteit. Wij zijn voor politici, overheden en maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers de gesprekspartner namens alle verzekeraars in Nederland. De branche kent een grote dynamiek die zich vertaalt in afwisselend werk. Ons doel? Verzekeraars die vertrouwen verdienen, met producten die zekerheid bieden, in een sector die mogelijkheden creëert voor groei en vooruitgang van mens, onderneming en samenleving. Met een omvang van 115 medewerkers zijn we groot genoeg om onze rol te spelen en klein genoeg om in een collegiale sfeer samen te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Beleidsmedewerker, Juridisch medewerker