Jurist

Leeuwendaal zoekt ...
Jurist
met passie voor onderwijs
Esprit Scholen / Amsterdam


Over Esprit Scholen
Esprit Scholen is een begrip in Amsterdam. Met als motto 'Grenzeloos leren in Amsterdam' streven zij goed onderwijs na voor de leerlingen, waardevol werk voor de medewerkers en een constructieve samenwerking met de omgeving. Esprit bestaat uit veertien scholen, met elk een eigen onderwijsprofiel en –cultuur.
Het brede onderwijsaanbod van Esprit Scholen bestaat uit primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO) - variërend van gymnasium tot en met praktijkschool, tweetalig en internationaal onderwijs. Met ruim 900 medewerkers biedt Esprit goed onderwijs aan circa 7600 leerlingen.

Wat vraagt Esprit Scholen van je?
Als jurist bij Esprit Scholen heb je een veelzijdig en afwisselend juridisch takenpakket. Je primaire focus ligt op het ontzorgen van de scholen en het bestuur op het gebied van klachtenprocedures. Je behandelt klachten en bezwaren en zorgt voor de inhoudelijke voorbereiding van de interne bezwaar- en beroepscommissies. Uiteraard ligt jouw toegevoegde waarde in het zoveel mogelijk voorkomen van het escaleren van klachten en bezwaren. Daarnaast vragen ook de schooldirecteuren je aandacht voor juridische vragen. Kortom: een uitdagende rol voor een jurist die graag wil werken bij een maatschappelijk relevante organisatie.

Belangrijke vereisten zijn onder meer:

  • Affiniteit en passie voor het onderwijs.
  • Master Nederlands Recht.
  • Enige werkervaring als jurist/juridisch adviseur in een kennisintensieve organisatie met professionals.
  • Kennis van juridische procedures en wet- en regelgeving.
  • Inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in bredere context dan het eigen aandachtsgebied.
  • Vaardigheid in het analyseren, interpreteren en opstellen van juridische documenten, adviezen en (beleids)voorstellen.
  • Vaardigheid in het voeren van verweer.
  • Beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.
  • Uitstekende Engelse vaardigheden in woord en geschrift.
  • Je hebt oog voor diversiteit en bent zelf ook afkomstig uit het grootstedelijk gebied.


Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt maximaal € 5.546,- bruto per maand, salarisschaal 12 cao-VO met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij een werkweek van 40 uur per week heb je recht op 54 verlofdagen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de organisatie, zie ook de website van Esprit Scholen: www.espritscholen.nl. Voor meer informatie over de functie, download het uitgebreide functieprofiel op onze website: https://www.leeuwendaal.nl/wp-content/uploads/2019/05/Esprit-profiel-jurist.pdf. Voor overige vragen kun je contact opnemen met het secretariaat Werving & Search en vragen naar adviseur Jessica van den Brink, via telefoonnummer (088) 00 868 00.

Solliciteren
Om te solliciteren, klik op de sollicitatiebutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure, er worden referenties ingewonnen en er wordt een pre-employment/integriteitsonderzoek gedaan. We ontvangen je reactie graag uiterlijk op 2 juni 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Jurist, Universiteit/HBO Onderwijs