Juridisch adviseur algemeen bestuursrecht en Wet openbaarheid van bestuur

Juridisch adviseur algemeen bestuursrecht en Wet openbaarheid van bestuur
Rijkswaterstaat Corporate Dienst

Functieomschrijving

Je adviseert alle geledingen van Rijkswaterstaat over vraagstukken op met name het terrein van het algemeen bestuursrecht en de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Als juridisch adviseur voor het algemeen bestuursrecht adviseer je over uiteenlopende vraagstukken bij o.a. het nemen van besluiten, bezwaarprocedures,  handhaving en klachtrecht. Als adviseur over de Wob draag je bij aan de afstemming over en tijdige en adequate beantwoording van (omvangrijke en/of politiek-bestuurlijk gevoelige) Wob-verzoeken. Daarnaast verzorg je hierbij het juridisch advies in bezwaarprocedures.

Je brengt bestuurlijk-juridische ontwikkelingen in kaart en maakt specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s binnen Rijkswaterstaat, onder andere door het geven van presentaties, het organiseren van kennisbijeenkomsten en het schrijven van artikelen en memo’s.Je behandelt complexe dossiers, draagt bij aan de uniformering van de werkwijze van de diverse RWS-onderdelen, en voert in- en extern overleg. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van beleid, wet- en regelgeving en de evaluatie daarvan.

Functie-eisen

 • Je hebt een academische opleiding rechten met bij voorkeur een bestuursrechtelijke afstudeerrichting.
 • Je hebt kennis van en aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring met het bestuursrecht.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de Wob.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het bestuursprocesrecht en procesvertegenwoordiging.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het bredere bestuursrecht en omgevingsrecht, zoals met name bestuursrechtelijke handhaving, ruimtelijke ordening, natuurrecht en kabels & leidingen (Belemmeringenwet Privaatrecht).


Meest essentiële competenties

 • Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
 • Analyseren.
 • Mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Bestuurs- en organisatiesensitiviteit.
 • Overtuigingskracht.
 • Stressbestendig.
 • Flexibel.
 • Samenwerken en Netwerken.
 • Organiseren.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren
Rijkswaterstaat Corporate Dienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid