Juridisch adviseur

Juridisch adviseur
Oss, 28 uur
Tijdelijk tot 1 januari 2021, met uitzicht op een vast dienstverband.

Hoe ziet ons team eruit?
Je maakt onderdeel uit van een team van gedreven en ervaren adviseurs dat in de volle breedte van het bestuurs- en privaatrecht adviseert. Omdat één van de adviseurs tijdelijk een andere taak verricht tot 1 januari 2021 hebben wij tot die periode ruimte voor een tijdelijke functie. Deze tijdelijke functie wordt na 1 januari 2021 mogelijk omgezet in een vaste functie.
De adviseurs bepalen gezamenlijk de prioritering en verdeling van het werk met oog voor de behoeften van de klant. Het team bestaat uit 11 adviseurs en 2 administratieve ondersteuners. Je bent een aanvulling op dit vooral 'blauwe' team.
 
Wie is onze ideale kandidaat?
Jij bent onze ideale kandidaat als je een juridisch adviseur met ervaring bent die direct inzetbaar is binnen het brede juridische werkveld van het team. Je kunt onze klanten snel, helder en overtuigend adviseren. Als je mogelijkheden tot verbetering in het werkveld ziet dan neem je daarvoor het initiatief. Je legt makkelijk contact met je klanten en bent een sparringpartner. Je kunt kansen en risico’s in beeld brengen. Je hebt oog voor regelgeving maar zoekt ook ruimte buiten de gebaande paden voor nieuwe ontwikkelingen. Je werkt graag zelfstandig maar ook in wisselende teams aan diverse opgaven. Je bent flexibel en kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en klanten.
 
Wat ga je doen?

 • Je adviseert bestuur, management en andere interne klanten o.a. op het gebied van: privacywetgeving, bestuursrecht, aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingen, contracten, Europese regelgeving en samenwerkingsverbanden.
 • Je bent één van de secretarissen van de Commissie Bezwaarschriften en stelt daarbij adviezen op voor de commissie.
 • Je neemt deel aan interne projectgroepen waarin jij vanuit jouw juridische expertise handelt en adviseert. 


Wat vragen we?

 • Je beschikt over een wo-diploma Nederlands Recht of een vergelijkbaar diploma.
 • Je hebt ervaring in een breed juridisch werkveld.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in wisselende (project)teams werken.
 • Je bent analytisch, flexibel en creatief. Je weet van aanpakken en komt je afspraken na. Je hebt een brede kennis maar durft ook te vertrouwen op je juridische gevoel en je gezonde verstand.
 • Een dosis humor kan geen kwaad.


Competenties

 • Flexibiliteit
 • Zelfstandigheid
 • Analytisch vermogen
 • Creativiteit
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Besluitvaardigheid

 
Wat bieden we?

 • Team Juridische Zaken is in de hele organisatie actief en ook daarbuiten. Daarbij komt een scala van boeiende onderwerpen voorbij. Het ene moment ben je bezig zijn met de aankoop van nieuwe huisvuilwagens, het andere moment met een privacy vraag over de Wmo.
 • De gemeente Oss biedt volop ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers met initiatief en lef. Onze functies zijn op verschillende niveaus beschreven. Waar je bij start ingeschaald wordt is afhankelijk van opleiding en ervaring maar ten hoogste functieschaal 11 (maximaal € 4.859,- bruto per maand) op basis van een fulltime dienstverband. Op termijn bestaat de kans om door te groeien naar de uitloopschaal.
 • Het gaat om een tijdelijke functie tot 1 januari 2021 met uitzicht op een vast dienstverband.

 
Werken bij de gemeente Oss, een dienstverlenende organisatie
Samen werken wij aan een organisatie die klaar is voor de toekomst. Onze gemeente wordt steeds groter, we hebben bijna 100.000 inwoners. Dat vraagt voortdurend meer van ons. Meer vergunningen, bestemmingsplannen, woningbouw of paspoorten, maar ook grote maatschappelijke vraagstukken als: hoe gaan we om met de transformatie in de zorg, hoe worden we een duurzaam Oss, hoe geven we vorm aan de leefbaarheid op het platteland?
 
We willen, samen met nieuwe collega’s, groeien naar een gemeente waar de basis op orde is, we goede dienstverlening leveren en we werken aan vraagstukken van de toekomst.
 
In onze organisatie zijn we: keigoed in ons werk, is samenwerking vanzelfsprekend en staat de bedoeling voorop. Daarvoor ontwikkelen we ieders vakmanschap, werken we met en in sterke teams en doen we dat op basis van heldere opdrachten. En we willen zoveel mogelijk met één gezicht naar buiten treden. Het is mooi als een inwoner ons herkent aan dat we eigenaarschap tonen, ons inleven in de ander en voortdurend op zoek zijn naar verbetering en vernieuwing.
 
Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Mariska Nass of Stefan Philipse van Team Juridische Zaken, telefoonnummer: [14] 0412.
Voor meer informatie over werken bij de gemeente Oss kijk op www.werkenbijdegemeenteoss.nl.

 
Ligt hier voor jou een uitdaging?
Reageer dan uiterlijk 27 juni 2019 via het online sollicitatieformulier t.a.v. Renske van Dijk, P&O-adviseur.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Jurist, Overheid