(Junior) juridisch adviseur

(Junior) juridisch adviseur
Ministerie van Veiligheid en Justitie, Centraal Justitieel Incassobureau

Functieomschrijving

Hét inning- en incassogezicht van de Rijksoverheid: dat is het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Wij vervullen een centrale rol bij de afhandeling van strafrechtelijke beslissingen. Zo doen we de inning en incasso van verkeersboetes, maar we innen ook andere geldboetes, zoals dwangsommen en schadevergoedingsmaatregelen. Als (junior) juridisch adviseur verricht jij werkzaamheden die ten dienste staan van het gehele CJIB. Zo draag je bij aan de geloofwaardigheid en het gezag van de overheid.

Je gaat aan de slag in het team Juridisch Advies en hebt een juridische functie die voor een groot deel bestaat uit de afhandeling van dossiers. Zo handel je zelfstandig verzetzaken, verzoeken met betrekking tot de Wet openbaarheid van bestuur en bezwaarschriften af. Ook behandel je inkomende juridische vragen van andere afdelingen en ketenpartners. Naast de afhandeling van dossiers participeer je in verschillende overleggen en/of projecten. Verder ben je inzetbaar op taken en werkzaamheden die geheel of gedeeltelijk zijn ondergebracht bij het team Juridisch Advies.

Functie-eisen

 • Je hebt een academische opleiding rechten en ervaring met het zelfstandig uitvoeren van juridische advieswerkzaamheden.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie en kennis van de werkgebieden van het Centraal Justitieel Incassobureau. Voor de (junior) juridisch medewerker zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden.
 • Je bent gedreven en nauwkeurig, hebt plezier in het juridische werk en kiest daarbij een insteek die passend is bij de praktijk.
 • Je streeft binnen de mogelijkheden altijd naar het best mogelijke resultaat en bent niet bang om vragen te stellen.
 • Je kunt dossiers en vraagstukken in een bredere context plaatsen.
 • Je kunt zowel inhoudelijke als procesmatige issues signaleren en daarover rapporteren en adviseren.
 • Je bent zelfstandig, zelfbewust, hebt een heldere oordeelvorming, durft beslissingen te nemen en weet daarover op heldere wijze zowel schriftelijk als mondeling te communiceren.
 • Je beschikt over een helikopterview, kunt inspelen op onverwachte omstandigheden en kunt omgaan met een hoge werkdruk.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 9
Maandsalaris: Min €2.696 – Max. €3.809 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

 • De vacature wordt zowel binnen als buiten de Rijksoverheid gepubliceerd. Medewerkers die in dienst zijn bij de Rijksoverheid hebben voorrang.
 • Het gaat om twee functies met een vast dienstverband en een vacature met een tijdelijk dienstverband van één jaar, met kans op verlenging.
 • De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 2 en donderdag 4 juli 2019.

 

Solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid