Innovatieve senior juridisch adviseur

Innovatieve senior juridisch adviseur
CIBG

Functieomschrijving

Wij zijn CIBG. Je kent ons van het BIG-register, donorregister, lerarenregister en andere producten en diensten op het gebied van data en informatie in zorg en welzijn. Jij bent de ervaren professional die ons helpt op koers te blijven op de nieuw ingeslagen weg om onze dienstverlening nog beter te maken. Je denkt in – niet voor de hand liggende – oplossingen en zorgt voor vernieuwingen die werken in de praktijk.

Stap je door de deur bij CIBG, dan stap je in een dynamische en ambitieuze organisatie die steeds slimmer wil werken. Daarin ga jij een sleutelrol spelen. Vanuit juridisch perspectief neem je het voortouw in innovatie. Hoe kunnen we burgers, professionals en organisaties nog meer comfort bieden? Waar liggen de behoeftes van onze klanten? Hoe kunnen we hierop inspelen? En hoe maken we innovatieve ideeën toepasbaar in de praktijk? Dat zijn de vragen waar jij je in vastbijt. Je werkt hierbij proactief samen met collega’s van allerlei disciplines, zoals informatievoorziening, communicatie, accountmanagement, financiën en de uitvoering.

Vanuit jouw expertrol adviseer en denk je mee over digitaliseringsvraagstukken, bijvoorbeeld rondom het beheren en uitwisselen van data in onze politiek-bestuurlijke context. Ook in allerlei andere juridische vraagstukken kunnen collega’s op jouw deskundigheid rekenen. Daarnaast adviseer je, met een brede blik, over productoverstijgende (Europese) wet- en regelgeving. Je signaleert in- en externe ontwikkelingen die voor CIBG van belang zijn en je vertaalt deze vanuit de koers van de organisatie door naar het dagelijkse werk. Resultaten bereik je samen. Die overtuiging heb je, laat je zien en draag je uit in je contacten met collega’s en andere werkrelaties.

Collega’s doen regelmatig een beroep op jouw expertise. Maar je gaat ook zelf de organisatie in, om te kijken waar jij eventueel een rol in kunt spelen. Zo ga je onder meer aan de slag met het verbeteren van het UZI-register, waarmee de unieke identificatie van zorgaanbieders en indicatieorganen in de zorg mogelijk wordt gemaakt. Andere werkzaamheden bepalen we graag in overleg met jou. Daarbij kunnen wij erop vertrouwen dat je bij alles wat je doet betrouwbaarheid, professionaliteit, flexibiliteit en ontwikkeling net zo belangrijk vindt als wij.

Functie-eisen

Dit ben jij

Jij bent een ervaren  professional en creatieve probleemoplosser met strategisch inzicht, gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en hart voor innovatie en digitalisering. Je wilt dingen graag beter, slimmer en efficiënter maken en weet de vertaalslag te maken van idee naar praktijk. Je staat dan ook met beide benen in de organisatie. En in de samenleving, want daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Resultaten bereik je samen met anderen. Je spreekt de taal van je collega-juristen, maar communiceert net zo eenvoudig met collega’s van andere disciplines en weet hen te vinden wanneer je hun kennis nodig hebt. Voor je collega’s vorm je bovendien een motivator en inspirator.

Verder heb je:

  • Een wo-diploma rechten.
  • Minimaal vier jaar relevante werkervaring, liefst in een vergelijkbare functie.
  • Affiniteit met juridische uitvoeringsvraagstukken en met de digitale transitie.
  • Een helikopterview: jij kunt zaken vanaf een afstand bekijken en weet daarbij hoofd- van bijzaken te onderscheiden.
  • Een groot leervermogen: je reflecteert op jezelf, leert van je ervaringen en fouten en benut nieuwe ervaringen effectief.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Salarisomschrijving: De functie is gewaardeerd op schaal 12 BBRA ‘84 (Bezoldigingsbesluit Burgerlijk Rijksambtenaren 1984), wat neerkomt op maximaal € 5450,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld en de eindejaarsuitkering.
Maandsalaris: Min €3.667 – Max. €5.450 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • Het CIBG heeft ook een vestiging in Heerlen. Periodiek bezoek je ook deze vestiging.
  • Een referentiecheck maakt deel uit van de procedure.


Solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch