(Senior) Legal Counsel

(Senior) Legal Counsel
Amsterdam, Referentienummer: LN-00003-1

Vattenfall N.V. maakt onderdeel uit van het Zweedse Vattenfall AB. Ons Zweedse moederbedrijf zorgt al meer dan 100 jaar voor betrouwbare energie en warmte voor onze particuliere en zakelijke klanten. Samen kunnen we niet alleen meer betekenen voor onze twee miljoen Nederlandse klanten, maar ook voor de wereld om ons heen. Bijvoorbeeld door een toonaangevende rol te spelen in de energietransitie en zo onze ambitie van fossielvrij leven voor de volgende generatie mogelijk te maken, ook in Nederland.

Als Legal Counsel ben je onderdeel van een team dat bestaat uit acht juristen die allemaal opereren vanuit ons moderne hoofdkantoor in Amsterdam. Het team ondersteunt de Business Areas Wind en Heat binnen een grotere juridische afdeling. Je krijgt een breed juridisch takenpakket en werkt nauw samen met de business en management veelal in multidisciplinaire projectteams. Je werkt zelfstandig terwijl je goed wordt begeleid en opgeleid door de senior juristen uit het team.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een Legal Counsel die klaar is voor een volgende stap in zijn of haar carrière. Je belangrijkste taak is het verlenen van juridische ondersteuning aan de Business Areas Wind en Heat. In de praktijk betekent dit dat je:

  • de business wijst op juridische risico’s en verantwoordelijkheden;
  • naast het adviseren over en opstellen van contracten ook betrokken bent bij het onderhandelen daarvan;
  • nauw samenwerkt met de business om hun doelen en strategie te helpen realiseren;
  • externen aanstuurt op een resultaatgerichte en kosten efficiënte manier.


Wie ben jij?
Jij bent een analytische professional met sterke communicatieve vaardigheden. Je bent flexibel, open-minded en doortastend. Daarnaast ben je pragmatisch en hands-on. Je bent een teamspeler en stelt je servicegericht op. Daarbij kun je wel grenzen stellen en onder druk presteren. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring als advocaat en/of bedrijfsjurist, bij voorkeur in de energiebranche, bouwsector of een andere productomgeving.
  • WO-werk- en -denkniveau; Master degree in Nederlands Recht is een must.
  • Kennis van zakelijke rechten, bouwrecht en aanbestedingsrecht is een pre, maar zeker geen voorwaarde.


Wat bieden wij?
Wij bieden een brede zelfstandige rol binnen een enthousiast, gedreven team met ervaren professionals waar je jezelf goed verder kan ontwikkelen. Je werkt dicht op de business bij een bedrijf dat voorop loopt in de duurzame ontwikkeling van onze maatschappij. Dit alles doe je in een moderne, informele werkomgeving met bijbehorende flexibiliteit.

Geïnteresseerd?
Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet (cv en motivatiebrief) vóór 9 juli 2019 via het online sollicitatieformulier. Indien je wordt geselecteerd, volgt een korte telefonische screening. Daarnaast zijn twee face-to-face interviews en een pre-employment screening onderdeel van het gehele recruitment proces. Voor meer informatie over de organisatie kan je kijken op  https://careers.vattenfall.com/nl/werken-bij-ons/. Voor overige vragen kun je terecht bij Recruiter Marle Verzaal via marle.verzaal@vattenfall.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Juridisch, Legal Counsel