Juridisch medewerker

Werken bij de gemeente Kampen is leuk en veelzijdig! De dienstverlening aan inwoners en bedrijven is heel divers. Daarvoor heeft de gemeente mensen nodig met verschillende kwaliteiten en bovenal . . . enthousiasme!


In onze organisatie staat professionaliteit voorop. Wij willen onze burgers, ondernemers en organisaties in Kampen optimaal van dienst zijn. Wij zijn resultaatgericht en werken zoveel mogelijk samen op basis van vertrouwen. Wij vinden het belangrijk maatschappelijke en ruimtelijke opgaven en projecten proactief en omgevingsbewust aan te pakken in samenwerking met inwoners, organisaties en belanghebbenden. Wij hebben plezier in ons werk omdat het afwisselend is en maatschappelijk relevant. Wij stellen ons proactief op en zijn flexibel. Kortom: wij hebben een motiverende en inspirerende werkomgeving. 
 

Voor het onderdeel Vergunningen bij de afdeling Fysieke leefomgeving zoeken wij een

 

Juridisch medewerker

voor 36 uur per week
(vakspecialist B)


Wat ga je doen als Juridisch medewerker?
De collega’s van het onderdeel Vergunningen verzorgen alle soorten vergunningen op het gebied van bouwen en wonen, brandpreventie, milieu, de Algemene Plaatselijke Verordening en Bijzondere Wetten. In deze functie verzorg jij de behandeling van zienswijzen, bezwaar- en beroepschriften. 

Op het gebied van bezwaar bestaan je dagelijkse werkzaamheden uit onder andere de beoordeling van bezwaarschriften en het heroverwegen van genomen besluiten waartegen bezwaar is ingediend. Je gaat in gesprek met betrokkenen en probeert in overleg een oplossing te bereiken. Mocht een juridische procedure onvermijdelijk zijn dan vertegenwoordig je de gemeente bij de bezwaarschriftencommissie, de rechtbank en de Raad van State. 

Verder houd jij je bezig met het opstellen van verweerschriften, vertegenwoordiging bij ambtelijke en commissiezaken en het opstellen van beslissingen op bezwaar. Je hebt een adviserende rol aan de collega’s en gemeentebestuur en zorg je daarbij waar nodig voor een juridische kwaliteitscontrole. Ook adviseer je over de implementatie van de Omgevingswet en ben je aanspreekpunt voor Vergunningen in de samenwerking met de Omgevingsdienst IJsselland. Je neemt deel aan diverse overlegstructuren. 

Wat breng je mee?
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een talentvolle en nieuwsgierige kandidaat met minimaal een afgeronde HBO-opleiding op juridisch terrein. We zoeken iemand die goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de overheid. Dus kennis van en ervaring met de beschreven werkzaamheden en het vakgebied is vereist. 

Je bent een vakkundige medewerker met oog voor detail. Je bent communicatief sterk en redactioneel vaardig. Je bent analytisch sterk, voert je taken uit met een hang naar uitdaging en verbetering. Je denkt in mogelijkheden en kansen en wil het verschil maken. 

Wat biedt Gemeente Kampen jou?
Wij bieden jou voorlopig een aanstelling voor 1 jaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.225,- (functieschaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Plaatsing in de aanloopschaal is mogelijk (minimaal € 2.591,- bruto per maand). Daarnaast krijg je prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05%, koop en verkoop van verlofdagen en betaald ouderschapsverlof

Meer weten?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Hans Pekaar, afdelingshoofd Fysieke leefomgeving, telefoon (06) 270 518 70. 

In verband met de vakantieperiode kan het zijn dat de gesprekken later plaatsvinden, in augustus of september. 

Iets voor jou?
Heb je belangstelling voor deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen, solliciteer dan vóór 15 juli 2019 via onze sollicitatiepagina
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch medewerker, Juridisch, Overheid