Beleidsadviseur

Het college van toezicht is een onafhankelijk orgaan van de Nederlandse orde van advocaten en heeft de wettelijke taak toe te zien op de werking van het toezicht door dekens op advocaten en de behandeling van klachten over advocaten. De elf lokale dekens zijn verantwoordelijk voor het toezicht op advocaten. Als systeemtoezichthouder ziet het college toe op de uitvoering van het toezichtbeleid door dekens. Tevens heeft het college tot taak om beleidsregels vast te stellen voor het toezicht en de klachtbehandeling door dekens. Op deze wijze kan het college zorgdragen voor een uniform toezichtbeleid.

Voor de beleidsmatige ondersteuning van het college van toezicht zoeken wij een: 

Beleidsadviseur

(Den Haag / 32-40 uur per week)
 

Als beleidsadviseur ben je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen toezicht, tuchtrecht en de Wwft. Enerzijds ben je sparringpartner voor de leden en de secretaris van het college van toezicht, anderzijds bereid je in de vorm van adviezen de besluitvorming van het college voor. Daarnaast begeleid je projecten die worden geïnitieerd door het college van toezicht en draag je bij aan de toepassing  van het toezichtinstrumentarium van het college. 

Jouw profiel

De beleidsadviseur voor het college van toezicht is specialist op het gebied van toezicht en handhaving en is als geen ander in staat te adviseren over ontwikkelingen in de toezichtspraktijk en uniformering van het toezichtbeleid. 

Verder voldoet de kandidaat aan het volgende:

  • Afgeronde opleiding Nederlands recht op WO-niveau.  
  • Beschikt over ten minste 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een toezichthouder. 
  • Beschikt over kennis van de Wwft en bij voorkeur ook de Advocatenwet.
  • Heeft een goed gevoel voor intern bestuurlijke verhoudingen en is in staat verschillende (bestuurlijke) belangen af te wegen.
  • Heeft het vermogen om beleidsonderwerpen zelfstandig en scherp te analyseren en proactief in te spelen op relevante ontwikkelingen voor het systeemtoezicht.
  • Is een stevige persoonlijkheid en heeft relativeringsvermogen.
  • Is resultaatgericht, proactief, servicegericht, staat open voor feedback en is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een uitdagende functie bij een relatief jong college. Naast een goed salaris en 8% vakantietoeslag ontvang je een dertiende maand. Verder heb je recht op een reiskostenvergoeding, bieden wij je een goede pensioenregeling en 31 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar. Startdatum in overleg, maar bij voorkeur zo spoedig mogelijk. 

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Fiona van Middelkoop (HR-adviseur), tel. 070-3353562. Meer informatie over het college van toezicht kan je vinden op https://www.collegevantoezichtnova.nl/

Je sollicitatie (cv en korte motivatie) kan je per e-mail tot uiterlijk 15 augustus 2019 sturen via de solliciteerbutton, ter attentie van Fiona van Middelkoop, HR-adviseur. 

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 23 augustus 2019. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Beleidsmedewerker, Juridisch medewerker, Juridisch