Coördinerend Specialistisch Inspecteur TIB

Coördinerend Specialistisch Inspecteur TIB

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

Functieomschrijving
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zoekt voor de duur van het programma Toezicht Integere Bedrijfsvoering (TIB) een coördinerend specialistisch inspecteur voor 36 uur per week.

Functieomschrijving 
Als coördinerend specialistisch inspecteur werk je voor dit programma. Daarbij leid je toezichtonderzoeken naar incidenten van en signalen over mogelijk niet-integere bedrijfsvoering. Die toezichtonderzoeken kunnen leiden tot rapportages over de onderzochte zorgaanbieders. Vanuit de onderzoeken draag je daarnaast ook bij aan de doorontwikkeling van risico-indicatoren op het gebied van integere bedrijfsvoering en de ontwikkeling van guidance voor zorgaanbieders over hoe zij hun bedrijfsvoering weerbaar kunnen maken tegen integriteitsschendingen en incidenten kunnen voorkomen. 
Met jouw kennis en kunde lever je verder een bijdrage aan de uitvoering van thematisch toezicht. Bij al deze activiteiten werk je nauw samen met de zorginhoudelijke afdelingen. 

Binnen TIB wordt projectmatig gewerkt. Toezichtonderzoeken worden uitgevoerd door interdisciplinaire teams, met medewerkers van zowel de IGJ als de NZa. Het programma staat onder aansturing van een Programmamanager die verantwoording aflegt aan een stuurgroep, bestaande uit de Directeur Beleid, Juridische Zaken, Communicatie en Bureau Opsporing en Boetes van de IGJ en de Directeur Toezicht en Handhaving van de NZa. 

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht en hebt ruime ervaring als bedrijfsjuridisch adviseur;
 • Je hebt kennis van en ervaring met ondernemingsrecht en (her)structurering van bedrijven;
 • Je hebt ervaring met het structureren en leiden van complexe projecten; als verbindend projectleider weet je anderen te motiveren en gezamenlijk tot resultaten te komen;
 • Kennis van en affiniteit met fiscaal recht en/of strafrecht is een pre;
 • Ervaring als toezichthouder bij een overheidsinspectie of een toezichthoudend zbo is een pre;
 • Je hebt affiniteit met ICT-ontwikkelingen op het gebied van toezicht, zoals datagedreven toezicht;
 • Je bent een uitgesproken team player; je werkt constructief en verbindend samen met zowel interne als externe partijen; tegelijkertijd heb je een kritische en onafhankelijke opstelling;
 • Je bent pragmatisch ingesteld, je staat stevig in je schoenen, je straalt gezag uit en je kunt partijen bij elkaar brengen;
 • Je blijft ook onder moeilijke omstandigheden professioneel oordelen en handelen en treedt daarbij toetsbaar en voorspelbaar op;
 • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je vindt het leuk om vanuit jouw projecten bij te dragen aan de doorontwikkeling van projectmatig werken; je zet je in voor gezamenlijk ontwikkelen, leren en vernieuwend denken.


Competenties
Visie, aansturen groep, omgevingsbewustzijn, oordeelsvorming, plannen en organiseren, durf en creativiteit. 

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 14
Salarisomschrijving: De functie is ingeschaald op maximaal schaal 14 BBRA. 
Maandsalaris: Min €4.703 – Max. €6.908 (bruto) 
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: Verwachte looptijd tot en met 31 december 2021
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. 

Bijzonderheden
De functie van coördinerend specialistisch inspecteur maakt deel uit van de functiefamilie toezicht in het Functiegebouw Rijk. Kijk op www.functiegebouwrijksoverheid.nl voor het volledige functieprofiel. 

Het betreft een tijdelijke functie met een verwachte looptijd tot 31 december 2021. Ben je werkzaam binnen de Rijksoverheid, dan is detachering een mogelijkheid. 

De 1e gesprekken en de 2e gesprekken worden gepland in de eerste twee weken van september. 

Een functiegericht assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke informatie werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig. 

Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid