Allround Juridisch Adviseur

Wij zoeken een enthousiaste en ervaren:

Allround Gemeentejurist / Juridisch Adviseur
Wormer, 24 - 32 uur 

Ben jij dit?
Je vindt het leuk om met anderen samen te werken, je bent #resultaatgericht en kunt snel schakelen. Je bent creatief, flexibel en pragmatisch ingesteld, hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Ook laat je je niet snel uit het veld slaan. Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en houdt alle belangen daarbij in het oog. Goed kunnen luisteren en analyseren zijn jouw kwaliteiten. Jezelf nieuwe rechtsgebieden eigen maken gaat je makkelijk af.
Je hebt een duidelijke schrijfstijl en verliest je niet in de komma’s en de punten. Verder heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring en een afgeronde juridische opleiding op bij voorkeur universitair niveau. Naast gedegen kennis van het bestuursrecht is goede kennis van het privaatrecht een pre.

Competenties: resultaatgericht, creatief, flexibel en pragmatisch

Wat ga je doen?
Samen met twee andere juristen vorm je de Vraagbaak Juridische Zaken. De vraagbaak adviseert de gehele organisatie in de breedste zin van het woord. Dat kan variëren van het helpen van een collega bij het schrijven van een brief, de afhandeling van een Wob-besluit tot het strategisch adviseren van het gemeentebestuur bij een complex project. Ook advisering van het bestuur van de gemeenschappelijk regeling behoort tot je takenpakket. Je werkt ondersteunend op alle werkterreinen (generalist). Dit maakt dat je werk zeer afwisselend en is geen dag hetzelfde.

Hoe ga je dat doen?
Je geeft de juridische mogelijkheden aan en je bedenkt creatieve oplossingen. Je bewaakt de juridische grenzen en maakt juridische risico’s transparant. Je werkt in een bestuurlijk en ambtelijk krachtenveld, waarin het bewaren van de goede balans tussen doelmatigheid en rechtmatigheid een belangrijke kernkwaliteit is. Alle betrokken belangen houd je daarbij goed in het oog en je kunt een goede afweging maken.

Past dit bij jou?
Wij zijn OVER-gemeenten. De serviceorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. Ons doel is klantgerichte dienstverlening die klaar is voor de toekomst.
Uitdagend hierbij is het werken in twee samenwerkende gemeenten met een eigen bestuurlijke regie en 'couleur locale. Je gaat deel uitmaken van het team Juridische Zaken (acht medewerkers). Het team bestaat uit de vraagbaak, juridische handhaving en het bezwaarsecretariaat.
Voor meer informatie over onze organisatie kan je kijken op www.over-gemeenten.nl

Wat bieden wij?
Een ambitieuze werkorganisatie met lef. Een organisatie die niet via de gebaande paden werkt, maar houdt van uitdagingen. Prettige en leuke collega’s, die in een informele sfeer met elkaar samenwerken. Een uitdagende functie die jou inspireert om al je talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Korte lijnen en daadkracht. Een lerende organisatie waar je de ruimte en het vertrouwen krijgt om zelf je eigen inbreng te hebben. Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij een bruto maandsalaris van max. € 4.225,- functie schaal 10 bij een dienstverband van 36 uur.

#voegjezelftoe
Ben jij de ervaren Juridisch Adviseur die wij zoeken en passen wij bij jou? Dan horen we dat graag van je. Stuur ons uiterlijk 18 juli 2019 je motivatie met cv of in plaats van cv een link naar een uitgebreid LinkedIn profiel via het online sollicitatieformulier. Gebruik hiervoor de sollicitatiebutton.

Bij het tabblad Overheden, ga je naar OVER-gemeenten en daar zie je het aanbod van actuele vacatures, waaronder deze functie. Je motivatie hoeft trouwens niet in briefvorm, maar kan ook via een andere creatieve vorm. Wij stellen uitdrukkelijk prijs op een motivatiebrief. Alleen een cv zonder motivatie nemen wij niet in behandeling. Houd er rekening mee dat de gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 22 juli tussen 14.00 en 17.00 uur op het gemeentehuis in Wormer. Mocht je op vakantie zijn en toch graag willen reageren schroom dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen.

Vragen?
Heb je vragen over de inhoud van de functie, dan kun je contact opnemen met Anita Olij, juridisch adviseur (075-6512214).

Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Annamaria Bettelli, HR-adviseur: (075-6512206).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist