Junior Jurist Rechtsbijstand - Bouw & Wonen

Wil jij onze klanten graag helpen als zij een juridisch probleem hebben dat in en rond het huis speelt? Ben je positief ingesteld en houd je van aanpakken? Dan ben jij de Jurist Bouw- en wonen die we zoeken!

De functie
Als Jurist van de Klaverblad Rechtsbijstand Stichting help je jouw klanten bij het oplossen van uiteenlopende juridische problemen. Onze klanten vertegenwoordigen een doorsnede van de samenleving. De zaken die onze klanten aanbrengen zijn divers en omvatten alle aspecten binnen het vakgebied wonen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan verborgen gebreken, bouw- en aannemingskwesties, burengeschillen, vve-kwesties en andere koop- en verkoopgeschillen. In de verdeling van het werk hanteren we een persoonlijke benadering. Hierdoor is er veel ruimte voor eigen input, groei en ontwikkeling.

Daarnaast zijn we binnen Klaverblad flinke stappen aan het zetten in de verbetering van processen en onze dienstverlening naar klanten. In jouw rol is het van belang dat je mogelijkheden tot verbeteringen signaleert en actie onderneemt om zaken ook daadwerkelijk te verbeteren. Denk hierbij aan efficiëntieslagen in processen op de afdeling.

Kortom, wat ga je doen:

 • Je beoordeelt de dekking onder de rechtsbijstandverzekering;
 • Je analyseert en beoordeelt de zaak;
 • Vervolgens bepaal je zelfstandig de strategie en aanpak;
 • Je adviseert cliënten en waar nodig start je een procedure;
 • Je onderhoudt contact met cliënten, werkgevers, rechtbanken, de Raad van Arbitrage voor de bouw en/of andere partijen;
 • Je denkt actief mee over verbeteringen in processen op de afdeling.

Je rapporteert aan de Teamleider Publiek- en Verbintenissenrecht. 

Wat breng je mee?
Je hebt een positieve houding, een uitstekend analytisch vermogen en maakt gemakkelijk contact met mensen. Je vindt het leuk om de juridische puzzel op te lossen maar je weet ook goed wanneer een meer pragmatische benadering nodig is. Je bent ambitieus en gemotiveerd om het werk elke dag beter te doen. Verbetermogelijkheden signaleer je en pak je op. Verder breng je het volgende mee:

 • Minimaal afgeronde WO opleiding rechten;
 • Aantoonbare wil en potentie om je verder door te ontwikkelen;
 • Aantoonbare affiniteit met het Bouw- en Woonzaken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Klantgericht, analytisch sterk, communicatief vaardig, pragmatisch, flexibel;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.


De afdeling
De afdeling Rechtsbijstand bestaat uit ruim 40 medewerkers en verzorgt de rechtshulp voor klanten van Klaverblad Verzekeringen met een rechtsbijstandverzekering. We staan zowel particulieren als het MKB bij. Binnen het team van rechtsbijstand adviseren we onze klanten op verschillende rechtsgebieden (arbeid/wonen/ verkeer/ letsel/ verbintenissen/ publiek/ erfrecht/ omgevingsrecht).

Kwaliteit bieden vinden wij belangrijk. Wij streven dan ook het verlenen van ongewoon goede rechtshulp aan onze klanten na. Dit doen we door als team goed samen te werken. Daarbij proberen we ieders kwaliteiten optimaal te benutten en verder te ontwikkelen. Wij geloven erin dat dit alleen lukt met goede begeleiding en maatwerk.

In de praktijk ziet dat er zo uit:
Iedere nieuwe medewerker krijgt een begeleider, ongeacht of je starter of ervaren bent. Daarnaast evalueren we wekelijks met het team hoe het met iedereen gaat. Hoe druk ben je? Ben je de aankomende dagen veel afwezig door zittingen of andere afspraken? Met deze informatie houdt de werkverdeler rekening bij het verdelen van nieuwe zaken. Zoals gezegd: maatwerk!

Wie zijn wij?
Klaverblad wil een unieke coöperatieve verzekeraar zijn door ongewoon goede dienstverlening aan te bieden aan consumenten, ZZP’ers en het MKB. Daar maken we ons dagelijks met ca. 400 medewerkers hard voor. Al sinds 1850 varen we hiermee onze eigen koers en daar zijn we trots op! 

Ongewoon goed. Dat willen we ook zijn als werkgever. Klaverblad is een gezond bedrijf in beweging met een prettige en informele werksfeer. Wij hebben een gezonde balans tussen werk en privé. Wij vinden het belangrijk dat je je bij ons ongewoon goed kunt ontwikkelen. Dit vertaalt zich onder andere in de studie- en doorgroeimogelijkheden die wij aanbieden.

Het aanbod 
Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Flexibele werktijden;
 • Ruime financiële tegemoetkoming voor woonlasten en verzekeringen;
 • Aantrekkelijke studieregeling;
 • Aandacht voor vitaliteit door kortingen op sportabonnementen en een fietsplan;
 • Klaverblad voorziet iedere werknemer dagelijks van een verantwoorde lunch: gezond en lekker;
 • Salarisindicatie per jaar o.b.v. 38u € 35.000 – 50.000 all-in (afhankelijk van ervaring).

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als in hun vak. Dit stimuleren we met een aantrekkelijke studieregeling.

Betrouwbaarheidstoetsing
Klaverblad Verzekeringen draagt zorg voor integriteit. Daarom maakt een betrouwbaarheidstoetsing deel uit van de selectieprocedure.  

Informatie en reactie
Herken je jezelf in het profiel en zie jij jezelf werken bij Klaverblad? WWe zien dit graag terug in je CV en een motivatie met daarin voorbeelden van succesvolle projecten. Stuur deze via de 'Solliciteer' button. Heb je nog vragen? Bel onze recruiter, Sander Huininga, op 079 – 3 204 746 of stuur een e-mail.  

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Financiele dienstverlening, Jurist