Advocaat-stagiair(e) faillissementsrecht, financiering en zekerheden

Ben jij een goed jurist die zowel juridisch als praktisch bezig wil zijn? Heb je interesse in faillissementen, financieringen en zekerheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen? Jouw werkveld is met name de faillissementspraktijk. Je draait mee in de curatorenpraktijk en krijgt snel zelf verantwoordelijkheid bij het afwikkelen van faillissementen. Daarnaast begeleid en adviseer je (middel)grote ondernemingen op het gebied van herstructureringen, financieringen en zekerheden. Naast goederenrechtelijke vraagstukken passeren ook onderwerpen als bestuurdersaansprakelijkheid en pauliana regelmatig de revue. De kans is groot dat je over deze onderwerpen ook gaat procederen.

Waar ga je werken? Je gaat deel uitmaken van de sectie Ondernemingsrecht van onze Nijmeegse vestiging. Je komt terecht in een hechte sectie met passie voor het vak en de ambitie om de sectie te laten groeien. De sectie bestaat uit 8 advocaten, 4 (kandidaat-)notarissen, 3 juridisch medewerkers en het secretariaat. Je gaat werken binnen de staak die zich bezighoudt met faillissementsrecht, financiering en zekerheden. Jouw directe collega’s zijn 4 advocaten (waarvan 2 curatoren), die worden ondersteund door faillissementsmedewerkers en -secretaresses.

Wie ben jij? Je bent (bijna) afgestudeerd in het Nederlands recht en je hebt affiniteit met het faillissementsrecht. Bij voorkeur heeft je scriptie ook een onderwerp binnen dit rechtsgebied, of op het gebied van financiering en zekerheden. Niet alleen ben je een scherp denker maar je bent zeker ook een doener. Je kunt zelfstandig werken en steekt graag de handen uit de mouwen. Daarnaast ben je enthousiast, assertief en ambitieus.

Arbeidsvoorwaarden Bij een uitdagende functie horen goede arbeidsvoorwaarden. Je kunt van ons verwachten:

  • een contract voor de duur van je advocaat-stage (meestal: 3 jaar en 3 maanden);
  • als advocaat-stagiair(e) start je in je eerste jaar met een salaris van € 3.226,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (prijspeil 2019, excl. 8% vakantietoeslag);
  • een goede pensioenregeling;
  • een vaste onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding;
  • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
  • een laptop en een mobiele telefoon;
  • veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zowel in de verplichte Beroepsopleiding Advocatuur als binnen onze eigen Dirkzwager Academy.

Interesse? Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Maartje ter Horst (senior advocaat). Wil je liever eerst met een junior advocaat-medewerker van gedachten wisselen, bel of mail dan gerust eens met Steven Effting. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 024 – 381 31 49.

Wil je solliciteren? Klik dan op de gele button 'solliciteren' hiernaast. Richt je motivatiebrief aan Petra Kiphardt (HR manager).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e), Advocaat-Stagiair(e) beginnend, Juridisch