Jurist Bezwaarschriften en Klachten

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Verdwalen in juridische procedures? Bij ons dus niet.

Provincie Overijssel heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een

Jurist Bezwaarschriften en Klachten

Verdwalen in juridische procedures? Bij ons dus niet.
36 uur per week


Wat ga je doen als Jurist Bezwaarschriften en Klachten?
Na ontvangst van een bezwaarschrift (of klacht) zoek je contact met de bezwaarmakers, eventuele andere belanghebbenden en met collega’s van de provincie. Je onderzoekt of het geschil buiten de formele procedure kan worden opgelost. Soms volstaat een nadere toelichting op een genomen besluit. In andere gevallen kan een besluit eenvoudig worden aangepast of wordt op een andere manier perspectief geboden. Als het niet komt tot een oplossing, volgt de formele behandeling. Bezwaarmakers worden gehoord door een onafhankelijk voorzitter en een gedeputeerde. Jij bereidt de zitting voor en treedt op als secretaris. Na de zitting schrijf je het concept voor de beslissing op bezwaar en leg je die aan het bestuur voor. We zoeken een collega voor 36 uur per week. 

Wat breng jij mee?
Heb jij een open houding, een goed analytisch vermogen en overtuigingskracht? Dan zijn we op zoek naar jou! We vragen minstens 3 jaar ervaring in een juridische functie. Je hebt een doctoraal of master Rechten en aantoonbare kennis van de Algemene wet bestuursrecht en rechtsbeschermingsprocedures. We zoeken iemand die kennis heeft over de Wet Natuurbescherming. Daarnaast behandelen we bezwaarschriften op het gebied van (o.a.) subsidierecht, handhavingsrecht, nadeelcompensatie en de Wet Openbaarheid van Bestuur. Kennis van deze rechtsgebieden is een pré. Ook is het een aanbeveling als je een mediationopleiding hebt gevolgd dan wel ervaring hebt met de toepassing van mediationvaardigheden. 

Wat biedt Provincie Overijssel jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.911,07 en maximaal 4.158,69 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. 
Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. 
We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. 
Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bedrijfsvoering, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Het werk bij Bedrijfsvoering is samen te vatten in drie taken: Adviseren, control(eren) en faciliteren. De eenheid zorgt dat de organisatie haar bestuurlijke en uitvoerende processen zo goed en efficiënt mogelijk kan uitvoeren. Hierdoor kunnen collega’s van andere eenheden zich helemaal richten op de provinciale opgaven. 

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Financiën, Backoffice Financiën, Personeel & Organisatie, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Gerben Knuttel, teamleider Juridische Zaken, tel. 038 499 9312 of via het contactformulier.

Solliciteren op de functie van Jurist Bezwaarschriften en Klachten
Je kunt solliciteren tot 14 augustus 2019 via onze sollicitatiepagina

De uitnodigingen daarvoor versturen we op 16 augustus. Als je op 21 of 26 augustus verhinderd bent, lezen we dat graag in de sollicitatiebrief. 

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. 

Voor in je agenda
Het 1e sollicitatiegesprek is op 21 augustus 2019. 
Het 2e sollicitatiegesprek is op 26 augustus 2019. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Juridisch Medewerker, Juridisch, Jurist, Bestuursrecht, Overheid, Provincie Overijssel, vacature Zwolle
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Jurist, Juridisch, Overheid